Slovenija
45803 ogledov

Razgaljeni hodili po Izoli, tako se je končalo

Izola Profimedia
Dolenjcu, ki ni upošteval ukazov policistov, napisali plačilni nalog.

S policijske postaje Koper poročajo o incidentu, ki se je zgodil v Izoli. Okoli pol ene popoldne je po mestu hodila skupina razgaljenih oseb. Kot so nam pojasnii na policijski upravi, so skušli vstopiti tudi v eno od trgovin, ki ne sprejema razgaljenih strank.

Varnostnik v trgovini jih je na to opozoril, vendar ga niso upoštevali, zato je poklical policijo. Policisti so na kraju identificirali osem Dolenjcev, enemu od njih, ki ni upošteval ukazov policistov, so izdali tudi plačilni nalog, so sporočili s PU Koper. 

Ne v v trgovinah, ki lahko določijo svoja pravila, tudi sicer je po Izoli prepovedano hoditi razgaljen. Glede na odlok občine Izola se je po javnih površinah prepovedano gibati v kopalkah, brez oblačil ali dela oblačil nad pasom ali pod njim. Prepoved ne velja na območjih kopalnih voda ter v primeru športnih, kulturnih ali drugih primerljivih dejavnosti, ki zahtevajo tak način oblačenja (tekmovanja, treningi, nastopi). Globa v primeru kršitve znaša 200 evrov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 07:37 27.julij 2023.

    A policaji imajo zdaj navodila da se ciganom reče prebivalci Dolenjske?

  • jakec1575 21:43 26.julij 2023.

    Mene bi v izoli bolj kot brez majice hodeci okoli skrbelo dvojno preprodajanje zemljisc v skodo obcine in albanska nekvaliteta surovin njihovih proizvodov. Se nisrm videl albanske ponudbe, ki bi bila dejansko naravna in okusna. Folku prodajajo poceni smeti.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 21:18 26.julij 2023.

    Avtohtona skupina iz Dolenjske mal bolj temne polti?