Slovenija
14 ogledov

Nepremičnine bodo končno dobile cene

Na Gursu, ki ga vodi Aleš Seliškar, pravijo, da bodo lastniki razen pripomb na m Žurnal24 main
Vrednotenje nepremičnin. Geodetska uprava RS (GURS) bo prihodnji teden gospodinjstvom vendarle začela razpošiljati poskusne izračune vrednosti nepremičnin. Že ta teden v nabiralnikih 40-stranska brošura.

Na GURS-u so to potrdili danes, čeprav še nekaj dni nazaj ni bilo gotovo, ali bodo prva obvestila po večkratnih odložitvah vendarle začeli razpošiljati še septembra ali pa se bo datum znova prestavil v prihodnje mesece. A tudi pri tokratni obljubi, ki naj bi se glede podatkov o vrednosti začela uresničevati konec prihodnjega tedna, se lahko znova zavleče.

4,75 milijona evrov je stala priprava tiskovin in spletne aplikacije.

Na GURSU-u sicer napovedujejo, da bodo vsa obvestila odposlali v enem tednu, poštar pa jih bo oddal neposredno v poštni nabiralnik.

Še pred obvestili bo vsako gospodinjstvo na dom prejelo 40-stransko brošuro, ki bo lastnikom pomagala razvozlati podatke, navedene v obvestilu.

Rok za popravke 53 dni
Lastniki nepremičnin bodo imeli po prejemu obvestila 53 dni časa, da podajo pripombe zoper vrednotenje. Na podlagi vrednotenja bo namreč kasneje odmerjen davek na nepremičnine. Naslednje generalno vrednotenje nepremičnin bo sledilo čez najmanj štiri leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.