Slovenija
136 ogledov

Neprijavljeno delal za društvo distrofikov

Jutri protesti zaradi selitve Danijela Spasojevića; o dogajanju v društvu distrofikov kroži vrsta različnih informacij

V društvu distrofikov je od leta 1995 do nedavnega delala oseba, ki z društvom ni bila v delovnem razmerju, pravijo naši viri.

Govorili smo z moškim, ki je potrdil našo informacijo. Po njegovih besedah je delal v izolskem domu distrofikov Dva topola. V društvu niso hoteli slišati, da bi ga redno zaposlili, čeprav je v sezoni delal po cele dneve, pozimi pa je dom vzdrževal, še dodaja.

Predsednik društva distrofikov Boris Šuštaršič pojasnjuje, da so pred leti pomagali beguncu iz Bosne. Pripeljala ga je helsinška monitorka Neva Miklavčič Predan. Društvo mu je omogočilo namestitev, dokler ga niso sprejeli v dom upokojencev. Zaposliti se ni mogel, ker ni imel državljanstva, razlaga Šuštaršič.

Druga neuradna informacija: Boris Šuštaršič naj bi preživljal konce tedna v domu Dva topola. Šuštaršič odgovarja, da gre v dom občasno za konec tedna, in sicer delovno, ker je eden od treh, ki vodijo upravo doma. To delo opravlja brezplačno. V domu brezplačno prespi, hrano si plača sam.

Tretja neuradna informacija. Društvo naj bi pred časom za 900 tisoč evrov kupilo kletne prostore na ljubljanski Linhartovi ulici. Šušteršič pravi, da so za prostore plačali 180 tisoč evrov, kupili pa so jih na podlagi ocene cenilca od Mestne občine Ljubljana.

Dodajmo, da je za četrtek napovedana selitev distrofika Danijela Spasojevića iz ljubljanskega rehabilitacijskega centra Soča v dom na Ptuju. Danijel se selitvi upira, od devetih naprej pa je v Soči napovedano zborovanje z namenom, da bi selitev preprečili.

Komentarjev 1
  • KOJAK 21:49 15.februar 2012.

    A to je za vas novica... vse skupaj kup nekih govoric in nepreverjenih novic... ste ratal novi pozareport...