Slovenija
23 ogledov

Neprilagojena hitrost ubila Avstrijko

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Ob pol tretji uri popoldne se je pri Sečovljah zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 50-letna Avstrijka. Tragediji je botrovala neprilagojena hitrost avstrijskega voznika.

Po prvih ugotovitvah je Avstrijec vozil od mejnega prehoda Sečovlje proti Luciji. V levem ovinku je izgubil oblast nad avtomobilom znamke Mercedes, začelo ga je zanašati, nakar ga je bočno zaneslo čez sredinsko ločilno črto na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je nasproti iz smeri Lucije pravilno pripeljal državljan Poljske, ki je z enoprostorcem Toyota Siena s sprednjim delom čelno trčil v desni bok avstrijskega avtomobila.

"Sopotnica umrla na kraju nesreče, leto mlajši voznik pa je bil poškodovan in prepeljan v izolsko bolnišnico," je povedala Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper, in dodala, da je bil v bolnišnico odpeljan tudi poljski državljan.

Cesta je bila takoj po nesreči popolnoma zaprta, nato je bila zaprta le v eno smer. Promet je še vedno močno oviran in poteka izmenično enosmerno. Nastajajo daljši zastoji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.