Slovenija
26 ogledov

Neprofitna vse bolj zaželena

V sedmih letih je MOL v najem razdelila skoraj 1.400 neprofitnih stanovanj. (Fot Žurnal24 main
Stanovanja. Na zadnjem razpisu je prvič prispelo več kot tri tisoč vlog.
Za povečavo kliknite TUKAJ. (Foto: )

 























Okoli 450 neprofitnih najemnih stanovanj bo vseljivih predvidoma med letoma 2011 in 2013.
Jožka Hegler, direktorica JSS MOL

 

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) je do ponedeljka popoldne – rok se je iztekel opolnoči – dobil več kot tri tisoč vlog za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. “To vsekakor ni končna številka. Iz izkušenj vemo, da vloge, oddane po pošti, prihajajo še nekaj dni po koncu javnega razpisa, zato predvidevamo, da bomo končno število lahko sporočili šele proti koncu tega tedna,” pravi Jožka Hegler, direktorica JSS MOL.

Stanežiče še daleč
Nova soseska. V Stanežičah je župan Zoran Janković obljubil tri tisoč novih stanovanj. A kot pravi Heglerjeva, sta prva pogoja nova povezovalna cesta Medvode–Brod in zagotovitev zadostnih zmogljivosti za odvod fekalne kanalizacije.

Prva vseljiva leta 2011
Dodaja, da bodo ponudili okoli 450 stanovanj, ki bodo vseljiva predvidoma od naslednjega leta do leta 2013. Gre za stanovanja v novi soseski Polje II (183 stanovanj) in izpraznjena ali z zamenjavami pridobljena starejša stanovanja na več lokacijah v MOL in na Vrhniki. Do zdaj so največ neprofitnih najemnih stanovanj oddali v Celovških dvorih (259 od 426), Novih Poljanah (309), Zeleni jami (126) in Cesti v Gorice (114). Heglerjeva je še sporočila, da so lani na prvem razpisu za oddajo oskrbovanih stanovanj v najem dodelili 60 stanovanj v Centru starejših Trnovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.