Slovenija
1 ogledov

Nervoza zaradi otrok

Še danes jih lahko prijavite. (Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Če poskušate danes dobiti davčni urad, veliko sreče, telefonske linije so namreč ves čas zasedene, ker se danes izteče rok za oddajo vloge o uveljavljanju vzdrževanih družinskih članov.

"Nikakor ne uspem dobiti Davčnega urada Ljubljana, poskušam že tri ure, pa je številka ves čas zasedena," nam je potožila bralka. Na Davčni upravi Republike Slovenije (Durs) so pojasnili, da so na uradih vrste in da so telefonske linije preobremenjene. "Tako je pred vsakim rokom za oddajo, podoben naval pričakujemo prvega marca, ko bo treba oddati napoved dohodnine iz obresti in kapitalskih dobičkov," je pojasnil Stojan Glavač iz službe za odnose z javnostmi Dursa. Danes se namreč izteka rok za oddajo vloge o uveljavljanju vzdrževanih družinskih članov, ki je letos sicer podaljšan za pet dni.

Prek eDavkov je mogoče vlogo oddati danes do polnoči, enako tudi priporočeno po pošti. Kdor pošiljko danes odda z navadno pošto, pa bo rok zamudil, saj bodo na Dursu upoštevali datum, ko bo pismo prispelo.

Tudi kdor bo zamudil rok, bo lahko podatke o uveljavljanju družinskih članov spremenil še z ugovorom na informativni izračun dohodnine. Pritožb na odločbo, ki jo bo Durs izdal na podlagi ugovora, pa letos zaradi vzdrževanih družinskih članov ne bo več mogoče podati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.