Slovenija
4063 ogledov

Nespoštovanje pogoja PCT: Za 121 tisoč evrov glob

PCT pogoj Profimedia
Inšpekcijski organi so od 22. do vključno 28. novembra opravili skupaj 5542 nadzorov, vezanih na ukrepe v epidemiji covida-19.

Različni inšpekcijski organi so od 22. do vključno 28. novembra izrekli 71 prekrškovnih sankcij, 249 opozoril po zakonu o prekrških in 368 upravnih ukrepov. Izdali so tudi štiri odločbe o prepovedi dejavnosti. Skupna vrednost izrečenih glob je znašala 120.900 evrov, od tega so bile globe zaradi nespoštovanja PCT-pogoja izrečene v vrednosti 105.600 evrov, so sporočili po današnji seji vlade.

Zdravstveni inšpektorat je opravil 717 nadzorov, izrekel pa 19 prekrškovnih sankcij in pet upravnih ukrepov.

Policija je medtem od 23. do 29. novembra prejela 45 prijav o kršitvah vladnih omejitev, sama pa je ugotovila 19 kršitev. Pri tem so izrekli 27 opozoril ali ukazov po zakonu o pooblastilih policije ali zakonu o nalezljivih boleznih.

Največ karanten potnikom iz območja nekdanje Jugoslavije

Na meji so policisti vročili 291 izjav o napotitvi v karanteno na domu. V 21 primerih so osebe zavrnile podpis izjave in je policija njihove podatke posredovala ministrstvu za zdravje za izdajo odločbe o karanteni na domu. 

Glede na državo prihoda je bilo največ napotitev v karanteno na domu izročenih za osebe, ki so pripotovale iz Bosne in Hercegovine (175), Hrvaške (45), Srbije (25) in Kosova (19). Na mejnih prehodih in kontrolnih točkah je policija zavrnila 11 oseb, ki niso izpolnjevale pogojev za vstop ali tranzit prek Slovenije, piše v sporočilu.

Šest ponarejenih potrdil

Na mejnih prehodih so policisti obravnavali tudi šest primerov izkazovanja s ponarejenimi potrdili o cepljenju oziroma testiranju, v notranjosti države pa sedem primerov izkazovanja s ponarejenimi potrdili o cepljenju oziroma testiranju, kjer je podan sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin. 

V notranjosti države so obravnavali en primer izdaje lažnega zdravniškega potrdila oziroma sum storitve izdaje in uporabe lažnega zdravniškega ali veterinarskega spričevala. 

letališče covid-19 Svet Portugalci solirajo, Švicarji z macolo nad omikron

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • sandi76 10:09 03.december 2021.

    Prav zanima me, kako inšpektorji preverjajo tele ukrepe. V Ikei naprimer, na vhodu preverjajo PCT, nato pa spustijo cele družine brez mask v trgovine ? Totalna farsa !! Take brez mask se lahko vidi tudi po drugih trgovinah, pa jim ...prikaži večim očitno nihče nič ne reče !

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 06:00 03.december 2021.

    "V 21 primerih so osebe zavrnile podpis izjave in je policija njihove podatke posredovala ministrstvu za zdravje za izdajo odločbe o karanteni na domu". ........Pa smo spet tam kot na začetku, ko so "karantenci" dobivali odločbe šele po poteku karantene....Mnogi ...prikaži več se hočejo zaradi služb karanteni izogniti in to pač storijo legalno na takšen način....In vlada v letu in pol ni našla načina, da to uredi, ker jih boli K. za posledice...Lopovom očitno ugajajo te Covid razmere..

  • Avatar jate
    jate 05:40 03.december 2021.

    še malo pa bodo volitve