Slovenija
18 ogledov

Nesreča ali napaka?

"Avtobus, ki je bil udeležen v nesreči, je imel prevoženih več kot 600 tisoč kil Žurnal24 main
Avtobus, poln otrok, zletel s ceste. Predsednik sindikata vztraja, da je za nesrečo krivo slabo stanje vozil.

"Lahko potrdimo, da se je v sredo okoli 15. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen naš avtobus, ki je prevažal otroke. Ena oseba je bila poškodovana in prepeljana v bolnišnico," so za Žurnal24 v sredo pozno popoldne dejali na Veolii transportu Štajerska.

Sprejet v bolnišnico
V bližini kraja Juršinci naj bi po neuradnih podatkih avtobus Veolie transporta Štajerska zapeljal v grapo. Pri tem je bil poškodovan otrok, ki so ga sprejeli v ptujski bolnišnici. "Šlo je za lažjo poškodbo," je pojasnil Robert Čeh, direktor Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj.

"Na to sem opozarjal"
Kot je poudaril Milan Mesarič, predsednik sindikata KNSS Neodvisnost Štajerska, ki nas je obvestil o nesreči, so se spet potrdile njegove besede, da so "avtobusi Veolie transporta Štajerska nevarni in slabo pregledani". "Ko sem na to prvič javno opozoril, sem si nakopal odškodninsko tožbo Veolie. Zdaj imamo za to dokaze: nesreča je tu in udeleženi so bili otroci," je dodal Mesarič, ki je zunanji sindikalist avtobusarjev v omenjenem podjetju.

Pri Veolii zanikajo, da so njihovi avtobusi nevarni. "Potnikom ni treba skrbeti, saj so avtobusi varni. Zakaj natančno se je nesreča zgodila, bo pokazala preiskava. Avtobusu, ki je bil v nesreči udeležen, je bil odrejen izreden tehnični pregled," so dejali na Veolii in dodali, da dogodek obžalujejo.

Gre za kaznivo dejanje?
Kraj dogodka so si ogledali tudi mariborski prometni policisti; ti zadevo še proučujejo. "Nesreča se je zgodila ob 14.25. Preiskava je še v teku, policija pa preiskuje sum storitve kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa z nevarnimi dejanji ali sredstvi," je povedal Bojan Kitel s Policijske uprave (PU) Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.