Slovenija
1147 ogledov

Nesrečen pristanek za 32-letnega Avstrijca

Padalo
Na Bovškem se je ob pristanku poškodoval tuji padalec.

Avstrijski državljan je po skoku iz letala pristal na strmem skalnem pobočju, manj kot kilometer od predvidenega pristajališča, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Odpeljali so ga na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Na PU Nova Gorica so pojasnili, da je 32-letni avstrijski državljan nekaj pred 11. uro v skupini devetih oseb skočil iz letala ene od letalskih družb, ki izvaja skoke iz letala. Avstrijec se je poškodoval pri pristanku na strmem skalnem pobočju v bližini soteske Fratarica pri Logu pod Mangartom, manj kot kilometer pred pristajališčem za jadralne padalce v omenjeni vasi.

Po nesreči so posredovali bovški gorski reševalci, nato so ga prevzeli člani dežurne ekipe Gorske reševalne službe za reševanje v gorah in ga s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v jeseniško bolnišnico. Je pa poškodovani ostal pri zavesti.

O nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov, hkrati pa nadaljujejo zbiranje obvestil o okoliščinah nesreče, so še zapisali na PU Nova Gorica.     

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 16:15 07.avgust 2020.

    Mimogrede , kako vas ni sram objavljati oglase NKB ! Ko bodo lastnikom vrnili po 2500 € jim pa dovolte , do takrat pa marš banda iz KBM-a !