Slovenija
4613 ogledov

Neurja divjala po vsej državi

Avto na poplavljeni cesti Občina Trebnje
Po drugi uri se je začela huda ura, ki je divjala po vsej državi.

Ob 13.48 je na Vojkovi ulici v Ljubljani veter odtrgal balkonski nadstrešek, ki je obvisel na balkonu. Nadstrešek so odstranili gasilci GB Ljubljana.

Ob 13.51 je v naselju Bele vode, občina Šoštanj meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šoštanj so izčrpali vodo, preusmerili tok vode in očistili odtočne jaške. Gasilci iz istega društva so pomagali še v Florjanu v občini Šoštanj, kjer je zaradi močnega naliva meteorna voda tekla v gospodarsko poslopje in stanovanjsko hišo. Očistili odtočne jaške, izčrpali meteorno vodo iz obeh objektov ter ju očistili.

Ob 14.15 je na območju Ulice Ivana Regenta in Cankarjeve ulice v Novi Gorici zaradi obilnega deževja meteorna voda zalila več objektov. Novogoriški gasilci so iz poplavljenih objektov izčrpali meteorno vodo, v Solkanu pa so iz poplavljenega podvoza potegnili osebno vozilo, ki ga je zalila voda. V Novi Gorici je zalilo tudi gostilno Urška.

Ob 14.18 je na Brodarjevem trgu v Ljubljani veter podrl drevo, ki je padlo na tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so drevo odstranili. Na vozilu iz katerega se je kadilo so preventivno odklopili akumulator.

Okrog pol štirih je meteorna voda zalivala v Trebnjem.

"Ob 15.53 je v naselju Zgornji Dražen Vrh, občina Šentilj, strela udarila v hlev in zanetila manjši požar. Lastnik je pred prihodom gasilcev požar pogasil. Gasilci PGD Velka, PGD Šentilj in PGD Paloma so objekt pregledali," še poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Okrog pol šestih pa se je neurje razbesnelo na Štajerskem in na Koroškem, gasilci so hiteli na pomoč v Ribnici na Pohorju, Kidričevem, Podvelki. 

Nekaj pred šesto klici na pomoč prihajajo iz občin Zreče, Slovenske Konjice, Poljčane, pa tudi v iz občine Metlika. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.