Slovenija
24189 ogledov

To so posledice nočne hude ure. Neviht še ni konec.

Toča Profimedia
Gasilci so imeli ponoči veliko dela. Neurja napovedana tudi za danes.

Nevihte z močnimi nalivi so ponoči največ težav povzročile na Koroškem in Štajerskem. Uprava za civilno zaščito poroča o številnih poplavah meteornih vod in podrtih drevesih. Gasilci so črpali vodo iz kleti na območju občin Žalec, Velenje in Ptuj. Pri naselju Srednik v občini Sevnica so gasili ogenj, ki je zagorel zaradi udara strele v drog elektro napeljave.

Zaradi udara strele je zagorelo tudi na podstrešju stanovanjskega objekta v naselju Nova vas v občini Bloke. Pogorelo je približno dvajset kvadratnih metrov ostrešja, nastala je večja materialna škoda.

Lokalno se je poleg močnih nalivov in sunkov vetra pojavlja tudi toča. Močnejša nevihta z nalivom in točo je zajela območje Šoštanja.

 

Zaradi neurja in udarov strele je brez elektrike sinoči za nekaj časa ostalo 160 odjemalcev Elektra Maribor na območju Lehna v občini Podvelka. Napako so že odpravili.

Zjutraj se je ozračje prehodno umirilo, vendar bodo posamezne plohe in nevihte tudi danes najprej zajele severno polovico države in se nato pomikale proti jugovzhodu. Možen je razvoj močnejših nevihtnih celic ali nevihtnega sistema z intenzivnimi nalivi, močnimi sunki nevihtnega piša in točo, opozarja portal neurje.si. Zvečer se bo ozračje postopno umirilo.

Komentarjev 2
  • radovednica 07:52 05.julij 2022.

    A da je kje tako napovedovano deževalo? Kot vem, na JZ Slovenije pet kapelj/m2. Sicer pa dežja z nalivi in točo ne potrebujemo, naj kar bo tam, kjer si ga želijo. Bi pa glede na vremenske neumnosti imenovano sonce in ...prikaži več 35 stopinj, ki traja že mesec in več, moralo lepo deževati vsaj nekaj dni, pa po presledku tedna dni vsaj po en dan. jebeš ti to sonce blesavo in tiste idiote, ki se drenjajo proti morju na razbeljenem asfaltu ali se "pražijo" pri hrvatarjih.