Slovenija
2222 ogledov

Neurja povzročila škodo predvsem v južnem delu države

Nevihta s točo v Ljubljani zurnal24.si
Lokalna neurja s točo so v torek zvečer zajela predvsem južni del Slovenije.

Največ škode je toča povzročila v občini Kočevje v naseljih Dol, Predgrad, Brezovica pri Predgradu, Jelenja vas, Kralji in Livold, v občini Črnomelj pa v naseljih Stari trg ob Kolpi, Prelesje, Gorenja Podgora, Dolenja Podgora, Zagozdac, Kovača vas, Deskova vas in Močile.

Kot so danes sporočili iz državnega centra za obveščanje, je toča povzročila nekaj škode tudi v občinah Ribnica in Sodražica.

Na Veliki Loki v občini Trebnje je strela udarila v stanovanjsko hišo. Požara ni povzročila, je pa poškodovala streho in električno napeljavo. V kraju Pijovci v občini Šmarje pri Jelšah pa je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju.

Sicer je bilo pri odpravljanju posledic neurij aktiviranih skupaj 77 prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti.

Toča, kakršne v zadnjem času ne pomnijo, je včeraj popoldne klestila tudi v Podbrdu v Baški grapi. 

Toča v občini Črnomelj Huda ura Slovenija Vreme: "Take toče še nisem videl"

Poletna nevihta | Avtor: Profimedia Profimedia
Možnost za nevihte danes manjša

Agencija RS za okolje za danes napoveduje preteženo jasno vreme. Popoldne lahko nastane kakšna nevihta predvsem v severnem delu države. Takšnih neurij, kot smo jim bili priča včeraj, pa danes ne pričakujejo. 

Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale od 27 do 32 stopinj Celzija.

V prihodnjih dneh se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. Konec tedna se bodo najvišje dnevne temperature po nižinah gibale med 32 in 35 stopinjami Celzija.

Prihodnji teden bo nad naše kraje iz zahoda dotekal malo bolj vlažen zrak, zaradi česar bo prisotne več spremenljive oblačnosti, predvsem v popoldanskem času pa bodo možne krajevne plohe ali nevihte. Temperature po nižinah bodo od 25 do 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.