Slovenija
11062 ogledov

Vreme: Po državi nevihte. Kam se pomikajo?

strela, nevihta Shutterstock
Tako kot so vremenoslovci posvarili že zjutraj, popoldne razgreto ozračje hladijo nevihte.

Kot smo že poročali, vremenoslovci na Arsu so izdali oranžni alarm, saj zaradi visoke nestabilnosti ne pričakujejo le običajnih poletnih neviht; možni so močnejši nalivi s točo.

Nevihte se po tretji uri popoldne že pojavljajo po Sloveniji. Kam se gibajo in kje so trenutno najmočnejše, preverite na radarski sliki padavin v spodnji povezavi:

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

"Kakor je to poleti običajno, se med hladno in zelo toplo zračno maso nahaja področje, kjer so pogoste nevihte. Območje potecialne nestabilnosti se je danes pomaknilo tudi nad naše kraje. O potencialni nestabilnosti govorimo takrat, ko je ozračje zjutraj in dopoldne stabilno, ob segrevanju sredi dneva in popoldne pa postane nestabilno. V manj kot pol ure lahko ob poprej povsem jasnem nebu nastane nevihta," poudarjajo na Arsu.

Kako bo do konca tedna?  

Zvečer bo še lahko nastala kakšna nevihta, ponoči pa se bo vreme umirilo in delno se bo razjasnilo, napoevdujejo vremenoslovci. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, popoldne v severni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta. Pihal bo šibak južni do vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.

V četrtek in petek bo sončno in vroče.  

Nevihta Vreme Slovenija Arso je prižgal oranžni alarm, nevihta lahko nastane v manj kot pol ure

Od sobote do prihodnjega četrtka

"Nad srednjo Evropo ter Sredozemljem bo v soboto šibko območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda bo pritekal topel in suh zrak. Od nedelje naprej bo ozračje postalo nestabilno, od vzhoda bo pritekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak," vremensko sliko do 20. junija razlagajo na Arsu.

Vikend se bo začel poletno; v soboto bo sončno in vroče. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah od 32 do 35 stopinj. Od nedelje do četrtka bo več spremenljive oblačnosti, predvsem popoldne bodo spet krajevne plohe ali nevihte. Temperature po nižinah bodo od 25 do 30 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor:

Toča Napoved Slovenija Padala kot oreh velika toča, podobno bo vreme popoldne

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.