Slovenija
54832 ogledov

Najhujše je narava prihranila za konec

Vreme: Najhujše je narava prihranila za konec Profimedia
Iz več delov vzhoda države poročajo o močnih neurjih. Najhuje je očitno v JV delu države.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničila, dosegla nas je hladna fronta. Popoldan in zvečer so dele države zajele padavine, ki so se ponekod razvile v lokalne nevihte.

Aktualno gibanje padavin lahko spremljate na tej povezavi. 

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje so o težavah z meteorno vodo najprej poročali na širšem območju Dravograda. S premikanjem nevihtnih oblakov v smeri proti jugovzhodu pa so o težavah začeli poročati še s številnih drugih krajev.  

Tako je bilo nevihtno na območju Gornje Radgone. V enem od vinogradov na Ivanjskem vrhu je močan dež nanesel večjo količino vode in blata na cesto ter v objekt. Posredovali so lokalni gasilci in delavci komunale. V Negovi pa je močan dež poplavil kletni prostor stanovanjske hiše.

O težavah so nato poročali tudi iz širšega območja Celja, Šentjurja in Vojnika.

Nazadnje je nevihta zajela še območje Novega mesta in Bele krajine. Po podatkih portala Neurje.si pa se je v smeri proti Kolpi močno okrepila in so bili zato kraji severovzhodno in vzhodno od Črnomlja deležni močnega neurja s silovitim nalivom, močnimi sunki vetra in točo. 

"Več naselij v občini Črnomelj je zajelo neorje. Meteorna voda je zalila več objektov. Podrta so drevesa na ceste. Posredujejo gasilci in delavci cestnega podjetja."

Sporočilo Uprave za zaščito in reševanje

Umirilo se bo

Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bo suho ostalo le na jugozahodu države. Ponoči bodo padavine prehodno ponehale.

Sobota bo spremenljivo do pretežno oblačna. Nastajale bodo krajevne plohe in predvsem v zahodni polovici Slovenije posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V nedeljo bo precej jasno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • eminenca 21:39 13.maj 2022.

    "Najhujše je narava prihranila za konec" ... kdaj bo ta konec in kje

  • Avatar pantani
    pantani 19:52 13.maj 2022.

    100% zgrešena napoved, ki se je glasila citiram: Popoldne se bodo padavine razširile iz vzhoda proti jugozahodu. Razen na zahodu,bodo padavine zajele preostali del Slovenije. Matr, bolj ko gledam,bolj se mi čudno zdi,zakaj padavine prihajajo ravno iz Zahoda?!!!