Slovenija
11545 ogledov

Neurje pustošilo po Obali

Toča
Vreme spet ni prizanašalo.

Neurje je nekaj po 12. uri divjalo nad Koprom in njegovo okolico. Močan dež in toča sta zalila številne ceste. Po poročanju portala regionalobala.si je voda zalila proizvodno halo v Cimosu, prostore družbe Hidria Rotomatika ter Trgo ABC. 

V Olmu je toča pobelila tamkajšnje ceste. 

Po poročanju Primorskih novic so morali zaradi posledic neurja zaprte trgovini koprske Agrarie. Med neurjem naj bi se vdrl strop. 

Tornado v Nemčiji Svet Pretresljiv posnetek divjanja tornada v Nemčiji

Pričakujte nove nevihte

Agencija za okolje napoveduje, da bo popoldne spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, predvsem plohe in na zahodu tudi posamezne nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri.

V petek do zjutraj in dopoldne delno jasno, sredi dneva in popoldne spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. V soboto in nedeljo bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Nekoliko topleje bo.

Vreme: Arso znova prižgal alarm, to nas čaka ta konec tedna - Suša Dolgoročna napoved Slovenija Accuweather napoveduje: Pripravite se na sušo in uničujoča neurja

Pri portalu ciklon.si napovedujejo, da se vremenska slika do konca meseca ne bo bistveno spremenila. Višinsko jedro hladnega zraka se je sicer že pomaknilo nekoliko proti severovzhodu stare celine, kar pomeni, da se bo počasi ogrelo in da se bo možnost za padavine nekoliko zmanjšala. Kot dodajajo, pogled na ITCZ (intertropska konvergenčna cona oz. pas nevihtnih oblakov v bližini ekvatorja) kaže, da zaostajamo za dolgoletnim povprečjem dobra dva tedna, zato ne izključujejo možnosti prodorov hladnejšega zraka iz Atlantika tudi na začetku junija. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.