Slovenija
9466 ogledov

Neurje poškodovalo obvoznico, sanacija bo trajala

obvoznica po neurje sanacija ceste Dars
Vdor vode na severno ljubljansko obvoznico je povzročil večje poškodbe vozišča.

Posledice neurja, ki se je v torek zvečer razbesnelo nad Ljubljano, še niso v celoti odstranjene. Voda je zalivala kleti in podvoze, izredne razmere so bile tudi na ljubljanski severni obvoznici. 

"Med sinočnjim neurjem je vdor vode poškodoval dele vozišča na severni ljubljanski obvoznici pri priključku Celovška cesta. Sanacija vozišča se je začela ponoči ob 1.30 in bo predvidoma trajala do konca tedna," je sporočil Dars. Poškodbe so posledica ogromnih količin padavinskih vod, ki je kanalizacijski sistem ni zmogel odvajati. 

Zaradi sanacije je zaprt vozni pas med priključkoma Ljubljana sever, Celovška cesta in Industrijska cona Šiška proti Zadobrovi. Voznikom, ki prihajajo iz smeri Primorske proti Štajerski, priporočajo uporabo ljubljanske južne in vzhodne obvoznice. 

Policijska uprava Ljubljana poroča, da so vozniki na obvoznici zaradi toče ustavljali pod nadvozi. Na severni obvoznici je okoli 21. ure prišlo do prometne nesreče. Na odseku iz smeri Celovške proti Dunajski je na zaviralnem pasu pod nadvozom prišlo do trčenja treh vozil. Voznica je zaradi toče ustavila pod nadvozom, druga dva voznika pa sta zaradi prekratke varnostne razdalje trčila vanjo. V nesreči se ni poškodoval nihče. 

Policija ob tem vnovič opozarja, naj se vozniki v takšnih razmerah ne ustavljajo pod nadvozi, saj je to izredno nevarno. 

dezurni@styria-media.si


 

 
Komentarjev 3
  • bobubob 22:27 06.julij 2022.

    Zanimivo, voda je odplavila asfalt.....nič nenavadnega torej, da morajo vozišča na trdem terenu obnavljati tako pogosto. Bo obnova zdržala vsaj desetino tistega, kar je pretrpela rajnka betoniranka Lj- Kr?

  • nostradamus 11:21 06.julij 2022.

    ce se material namenjen cestam ne bi kradel ne bi prihajalo do tega tako pa vsako leto ista pesem

  • alenka8 10:59 06.julij 2022.

    a se ni enako zgodilo že pred letom/dvema, pa so že takrat sanirali... a to bo sedaj po vsakem malo večjem neurju... :-/