Slovenija
15237 ogledov

Supercelična nevihta nad Ljubljano, obvoznica pod vodo

posledice neurja Promet.si
V torek zvečer so območje osrednje Slovenije zajele močne nevihte, ki so povzročile veliko težav v prometu. Voda je zalila kleti, močan veter je podiral drevesa.

Na širšem območju Ljubljane se je v torek zvečer razbesnelo neurje z močnimi sunki vetra, padla je večja količina padavin. Vremenoslovec Blaž Šter je na Twitterju zapisal, da je "v Ljubljani za Bežigradom v pol ure padlo kar 42 mm padavin (35 % mesečnega povprečja), najmočnejši sunek vetra 62 km/h". 

Regijski center za obveščanje je prejel več kot 600 klicev, Gasilska brigada Ljubljana pa je opravila več kot sto intervencij. Kot je za Radio Slovenija povedal Anže Bitenc iz GB Ljubljana, je bilo najhuje na zahodnem delu Ljubljane, na Brdu, v Rožni dolini in centru mesta. Manjše dogodke so zabeležili tudi po preostalih delih mesta. 

Voda je zalila podvoz na Celovški cesti in več podhodov Šiški. Zaliti so bili prostori Zdravstvenih domov Vič in Šiška, zalilo je prostore hotela pri Kinu Šiška, gimnazijo in dijaški dom Šiška, telovadnico OŠ Vita Kraigherja, del UKC Ljubljana. 

Velike količine vode so včeraj zvečer ovirale promet na severni ljubljanski obvoznici. 

Zaradi popravila cestišča je na severni ljubljanski obvoznici zaprt vozni pas med Celovško cesto in Industrijsko cono Šiška proti Zadobrovi, opozarja prometnoinformacijski center. Iz smeri Primorske proti Štajerski priporočajo uporabo južne in vzhodne ljubljanske obvoznice. 

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da so gasilci morali odstraniti več podrtih dreves. Na Logu pri Brezovici in v Triglavski ulici v Ljubljani sta drevesi padli na osebni vozili. V poplavljenih podvozih so ostala ujeta vozila. 

Neurja so včeraj zvečer zajela tudi več drugih območjih po državi. Posredovati so morali gasilci v Mariboru, Radljah ob Dravi, Dravogradu, Radovljici, Velenju, na Blokah. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • marija6 08:51 06.julij 2022.

    židovska globomafija rihta vreme in mediji to ustrezno pokrijejo....židi pa se vam smejijo kako vas obračajo ko mačke....poleg tega skrbijo, da vas ustrezno pocepijo in cepate kot muhe, klorirajo vam vodo, futrajo z vsemi strupi in tabletami in vi vsi ...prikaži več veseli kako je fajn... :):):)

  • rd2dmk2 08:35 06.julij 2022.

    ja no lani če se še spomnite kako je zalo UKC. je kaj novega ? spet je zalilo UKC..