Slovenija
8979 ogledov

Neurje z močnimi sunki vetra, tisoči brez električne energije

Satelitska slika padavin Arso
Zaradi močnih sunkov vetra je brez elektrike ostalo več tisoč ljudi.

"Zaradi izrednih razmer je trenutno brez elektrike 4237 uporabnikov na območju Ljubljana okolica," so okoli 11. ure sporočili z Elektra Ljubljana. Ekipe so na terenu in odpavaljajo okvare. Trenutno je brez elektrike še 14 uporabnikov. 

"Glede na dejstvo, da upravljamo in vzdržujemo več kot 17.641 kilometrov nadzemnih in kabelskih električnih vodov, prekinitev dobave elektrike ne moremo v celoti preprečiti," še sporočajo z Elektra. "Obljubljamo pa vam, da bomo normalno obratovalno stanje omrežja vzpostavili v najkrajšem možnem času."

Odjemalci Elektra Ljubljana brez elektrike | Avtor: Elektro Ljubljana Elektro Ljubljana

Še hujše težave so imeli na območju Elektra Maribor, kjer je brez elektirke ostalo deset tisoč odjemalcev. 

Nevihtna fronta, ki so jo spremljali zelo močni sunki vetra, je dopoldne zajela večji del njihovega oskrbnega območja in po poročanju STA povzročila izpade elektrike v Rušah, Lenartu, na Ptuju, v Radencih, Murski Soboti, Ljutomeru, Ormožu, Podvelki, Račah in Slovenski Bistrici. Največ odjemalcev je bilo brez napajanja predvsem v okolici Ljutomera.

Skupaj je bilo brez napajanja nekaj več kot 10.000 uporabnikov, a so njihovi delavci do poldneva oskrbo že zagotovili več kot 7500 uporabnikom.

Veter podiral drevesa

Močan veter je podiral drevesa na ceste, zaradi česar je bil po podatkih prometno-informacijskega sistema močno oviran promet na štajerski avtocesti med Framom in Slovensko Bistrico v smeri Ljubljane, cesta Ruše-Puščava pri Činžatu pa je zaprta.

Nevihta Napoved Slovenija Vreme: V teh krajih lahko pričakujete nevihte s sodro!

Po napovedih Agencije za okolje, ki je objavila novo opozorilo, bo ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Štajerskem danes dopoldne pihal močan jugozahodnik, ki bo v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro. Na močan veter je opozoril tudi državni center za obveščanje.

Podrto drevo | Avtor: Profimedia Profimedia

Veter Pozor Slovenija Arso izdal novo opozorilo

V sredo bo okrepljen veter najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bo dosegel najvišje hitrosti od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno tudi okoli 100 kilometrov na uro.

V noči na četrtek bo veter ponehal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • rocono 08:23 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • brekimil 04:53 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • nimbcirria 02:07 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks