Slovenija
45 ogledov

Nevarne bakterije na umazanih tipkovnicah

Eno od tipkovnic so nemudoma odstranili, saj je bila kar petkrat bolj umazana od Žurnal24 main
Na računalniških tipkovnicah se lahko skriva več nevarnih bakterij, kot jih je na deski straniščne školjke javnega stranišča, so sporočili britanski znanstveniki.

Britanski znanstveniki so z mikroskopom analizirali več kot 30 računalniških tipkovnic nekega uglednega londonskega podjetja, da bi ugotovili, ali lahko zaposleni zaradi umazanih tipkovnic celo zbolijo. Od 30 tipkovnic, ki so jih preiskali, so štiri ogrožale zdravje zaposlenih, za eno izmed njih pa so znanstveniki zahtevali, da jo nemudoma odstranijo, saj je bila kar petkrat bolj umazana od straniščne školjke javnega stranišča.

"Bakterije, ki so jih našli na tipkovnicah, lahko povzročijo simptome, podobne zastrupitvi s hrano," opozarja raziskava. "Glavni vzrok umazanih tipkovnic je dejstvo, da zaposleni v pisarni pogosto malicajo, ostanki hrane pa povzročijo razvoj milijonov bakterij. Vzrok je lahko tudi slaba osebna higiena, kot tudi, da si ljudje po prihodu s stranišča ne umijejo rok," je še zapisano v raziskavi.

"Večina ljudi ne razmišlja o nakopičeni umazaniji na računalniku. Če ne čistite posameznih delov računalnika, je to tako, kot da bi jedli s straniščne školjke," je zapisala omenjena britanska revija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.