Slovenija
1526 ogledov

Neverjeten podatek, kako toplo je bilo danes v hribih

slovenija 12.06.13. Pokljuka, gore,  hribi, sneg, visokogorje, gorska resevalna Maja Kalan
Vremenoslovec Blaž Šter je na družabnem omrežju objavil nedeljske temperature v hribih in visoke temperature označil za redko decembrsko gorkoto.

Tisti, ki je bil danes v hribih, je bil zelo presenečen nad visokimi temperaturami. Če je v nižinah prevladovalo megleno in hladno vreme je bilo višje veliko topleje.

"Redka decembrska gorkota. V Zgornji Radovni na 777 metrov je v tem času zaradi dolinske lege sonca zelo malo. Vseeno pa je ob "SZ fenu" pogrelo do 14,4 °C!," je na Twitterju objavil vremenoslovec Blaž Šter in dodal, da je sicer snežna odeja tam visoka 44 centimetrov. Dodal je še visoke temperature ob 13. uri v nekaterih drugih krajih. Tako se je na 1019 metrih nadmorske višine (Pasja ravan) ogrelo na 12,1 stopinje Celzija, v Planini pod Golico (957 metrov) je bilo 11,9 stopinje Celzija, v Davči (1001 meter) pa 11,2 stopinje Celzija.

Vremenoslovci na Arsu sicer napovedujejo, da bo ponoči pretežno jasno, ob morju in po nižinah v notranjosti bo megla. V ponedeljek dopoldne bo po nižinah megla, čez dan bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 0 stopinj Celzija.
V ponedeljek bo več oblačnosti dopoldne prehodno na severovzhodu, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja.

V torek se bo od zahoda postopno pooblačilo, le na severovzhodu bo ostalo delno jasno. V sredo bo pretežno oblačno. Predvsem v torek bodo na Primorskem občasne manjše padavine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.