Slovenija
13655 ogledov

Neverjetna poteza voznika: Recept za morijo

promet kolone gneča Bralec
Popoldne več nesreč. Posneli so tudi voznika, ki je storil skrajno nespametno potezo.

Na Twitterju je uporabnik Reševalni Pas delil posnetek voznika, ki je na odseku Razdrto - Senožeče sprva zgrešil izvoz, nato pa vozil vzvratno po pasu za počasna vozila, po katerem sicer - še opominjajo na omenjenem profilu - po večini vozijo tovornjaki to 40 ton. Pripisali so še: "Recept za morijo." 

To popoldne je sicer na naših cestah prišlo do več nesreč. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste sta se zgodili prometni nesreči na primorski avtocesti med Postojno in počivališčem Ravbarkomanda v smeri proti Ljubljani, kjer je zaprt prehitevalni pas, in pred počivališčem Studenec proti Ljubljani, kjer je zaprt vozni pas. Nastal je zastoj do razcepa Nanos.

Prometni nesreči sta se zgodili tudi na štajerski avtocesti na izvozu Vransko iz smeri Maribora, kjer je oviran promet, in na glavni cesti Ljubljana-Litija, ki je zaprta pri odcepu za Ribče. Za osebna vozila je možen obvoz po lokalnih cestah.

Več zastojev

Zastoj je na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Uncem in Brezovico proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za 10-15 minut. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal tri kilometre in pol dolg zastoj.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal štiri kilometre dolg zastoj. Za Kranjsko Goro je priporočen izvoz Jesenice vzhod/Lipce. Zastoji so tudi na cestah proti mejnim prehodom Starod, Jelšane in Metlika.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje do štiri ure, na Dobovcu do 40 minut in na Jelšanah do eno uro. Za izstop pa na Gruškovju do pol ure, na Starodu do tri ure, na Petrini do dve uri ter na Dobovcu in Jelšanah do ene ure.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 10:17 31.julij 2021.

    To redno slišiš na A1 ....geisterfahrer. Vprašanje je kako kje sankcionirajo .

  • Avatar darklord
    darklord 09:24 31.julij 2021.

    Sigurno KP registracija, najslabši......

  • Eddie 07:05 31.julij 2021.

    Dokaz da pamet ni pogoj, da voziš avto višjega cenovnega razreda.