Slovenija
51 ogledov

Neverjetne stvari, ki jih na naših AC počnejo vozniki kršitelji

DARS Saša Despot
Vozniki, ki kršijo pravila na avtocesti Darsovih nadzornikom grozijo celo z samozažigom. Na Darsu so izpostavili nekaj najbolj bizarnih primerov obnašanja voznikov, ki so jih zasačili brez vinjet.

"Eden od uporabnikov je na primorski avtocesti, na odcepu med Sežano in Fernetiči, med postopkom obravnave grozil najprej s samovžigom, nato pa zagrozil tudi cestninskima nadzornikoma, da bosta zgorela skupaj z njim," so ta teden sporočili iz Darsa.

K sreči je imel - vede ali nevede - za to nevarno in nerazumno dejanje v roki napačno "orožje" - ročko z gorivom, ki ne eksplodira in je tudi težko vnetljiva. "Cestninska nadzornika sta poklicala policiste in zadeva se je na koncu rešila brez tragičnih posledic - si je pa uporabnik s tem dejanjem poleg vinjetne globe nakopal dodatne težave," so zapisali.

Uprizoril amatersko gledališko predstavo

Cestninski nadzorniki so poročali tudi o primeru nemške državljanke, ki se je nad izdanim plačilnim nalogom tako razhudila, da so jo zaradi agresivnosti policisti morali vkleniti. Praktično je izgubila razsodnost, rahločutnost pa po vsej verjetnosti tudi ni bila njena značilnost, so opazili na Darsu.

Eden od voznikov pa je - žal neuspešno - globi skušal ubežati z amatersko gledališko predstavo. "Uprizoril je napad s strani cestninskega nadzornika in se vrgel na robnik, pri tem pa se poškodoval. Ko je je bil na kraju dogodka seznanjen, da je bil njegov uprizorjeni napad z ne preveč sodobnimi igralskimi prijemi sneman, je skušal še zbežati," so še povedali na Darsu.

Komentarjev 6
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 01:02 24.julij 2016.

    Državna mafija je očitno že pozabila, da je bil nekoč bencinski tolar, s katerim smo financirali avtoceste!

  • nergač 16:40 23.julij 2016.

    Na vsaki tankstelle na AC lahko kupiš A in SLO vinjeto. Še posebej proti jugu na AC 8.

  • Lavdan 16:22 23.julij 2016.

    Ampak najboljša od Darsovk ki kontrolirajo vinjete je una okrogla teta z rešpetlinom. Še malo se stvar zaostri in nas bodo gledali preko puškinih daljnogledov.