Slovenija
5200 ogledov

Neverjetno, kaj je naredil učitelj za svojega učenca

Učilnica
Dijaki so se smejali in se iz sošolca norčevali. To je naredil učitelj ....

Natečaj "Ko osrečim tebe, osrečim sebe" se je zaključil, komisija Žurnala24.si in Med.Over.Net pa je izbrala tri zmagovalne zgodbe. Prvo izmed njih, o učitelju in njegovem učencu s posebnimi potrebami, objavljamo v celoti ...

"Sem profesor umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v osnovni šoli, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. Seveda bila je drugačna, posebna, meni božanska. Pri dijakih, pa je požela veliko smeha in norčevanja. Tudi to smo nekako predelali in so se umirili.

Vendar meni to ni bilo dovolj. Razmišljal sem, kako naj trajno spremenim njihovo mišljenje, da bodo razumeli… Jona sem prosil, če lahko na to isto risbo nariše še več rok, izbere tri barve in nekatere ploskve pobarva. Risbo sem nato delno obrezal in jo dal prijatelju, da mi s tem motivom potiska nekaj majic.

Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku. Dijaki so bili navdušeni. Tudi tisti najglasnejši celo tako, da so me prosili, če bi jim lahko naročil te majice. Nekdo izmed njih je naročil kar pet komadov za svojo plesno skupino. Kar sem tudi storil. Ko sem majice razdelil, sem jih vprašal, ali so opazili podpis pod motivom. Seveda bilo je Jonovo. Tudi takrat je Jon pokazal svojo veličino in srčno držo. Vsem nam je bil še dolgo vzgled za trud in ustvarjalnost. Mislim, da sem bolj kot njega, osrečil njegovo mamo in samega sebe, ter vse ostale dijake."

Lilijana Sulič Intervju Slovenija "Učenci  so najbolj srečni, ko delajo"

Svoj zadnji denar namenila sestri

Med tri zmagovalne zgodbe se je uvrstila tudi zgodba brezpogojne sestrske bolezni. Starša jima v življenju nista bila v oporo, zato sta bili v oporo le ena drugi. Ob ločitvi staršev, sta se morali ločiti tudi sami, a sta ostali kljub temu povezani. Pri obeh sta bili prisotni socialna stiska in bolezen, sestra je ob študiju prebolevala še raka. Zaradi socialne stiske si nista mogli nikoli privoščiti velikih stvari, a je nagrajenka naše zgodbe to nekega dne spremenila in sestri z zadnjim denarjem kupila vstopnice za drag koncert njene najljubše pevke. 

Tretja nagrajena zgodba pa je opis bralke, ki je prepičana, da je bistvo življenja to, da osrečuješ ostale. In si s tem tudi sam srečen. Vse zgodbe so v celoti dostopne TUKAJ.

Stacionarni telefon Zdravje 10 stvari, ki nas dokazano osrečujejo

Trije nagrajenci bodo prejeli bogate nagrade:

Toyota bo nagrajencu za ves teden posodila čisto novega Yarisa, ki je unikatna mešanica progresivne hibridne tehnologije in oblike, ki se odlično znajde v mestu in na odprti cesti. Pri Toyoti vam bodo podarili tudi poln tank goriva. In to ni vse! Ker je sreča najlepša tedaj, ko si jo delimo, bodo podarili tudi slastno večerjo za dva v izvrstni japonski restavraciji. 

Loterija Slovenije bo najboljšemu piscu podarila čudovito stekleničko in brisačo Loterije Slovenija. Z dobro zgodbo si boste prislužili tudi loto listek, ki bo seveda vplačan tik pred podelitvijo nagrade. Tako Loterija Slovenije omogoča obdarovanje osebe, ki jo imate najraje, skupaj pa boste stiskali pesti, da se vama nasmehne sreča in si bosta privoščila novo hišo, stanovanje, vikend na morju, z avtomobili obdarila celo družino, začela z novim poslom …  

Pri Automatic servis bodo pisca zgodbe nagradili s svojim bogatim paketom, ki vsebuje modro nepremočljivo torbo AS šport, AS skodelico in pločevinko dišeče kave, kavno rjav dežnik AS in rdečo športno torbo: “Moj trenutek dneva.” Tako boste lahko z bogatim paketom obdarili in razveselili celo družino ali prijatelje, kakšno praktično nagrado pa obdržali tudi zase. 

Natečaj smo izvedli v sklopu projekta Glas generacije in Ustavi.se. 

roka Namig Zdravje Stopnja sreče raste sorazmerno s količino sadja in zelenjave Ključavnice ljubezni O sreči Magazin Numerologinja: "Želijo si, da sreča kar pade z neba"