Zdravje > Življenjski stil
1778 ogledov

10 stvari, ki nas dokazano osrečujejo

Stacionarni telefon Profimedias
Zelo pomembni so stiki z drugimi, zato jih kljub epidemiji redno vzdržujte vsaj prek telefonskih klicev.

Na spletni strani namenjeni svetovnemu dnevu sreče  dayofhappiness.net so našteli deset stvari, ki nas sodeč po njihovi raziskavi resnično osrečujejo.

Najbolj nas osrečuje to, da lahko dajemo, da naredimo nekaj pozitivnega za sočloveka in ga s tem osrečimo.

Pomembne so tudi povezave in druženje z drugimi ljudmi, kar je v trenutnih razmerah zelo težko. Prav zato moramo tudi v tem covid času iskati načine, da ostanemo povezani, čeprav se ne družimo. Vzemite si nekaj trenutkov, da pokličete ljubo osebo in ji tako sporočite, da ni sama in da mislite nanjo. Pojdite na sprehod in med hojo pokličite prijateljico, poklepetajta in takoj se boste počuili bolje. Ali prek spletne trgovine kupite pozornost in jo pošljite prijatelju na dom. Iščite načine, da ostanete kljub epidemiji povezani, če delate od doma, vzdržujte redne stike tudi s sodelavci.

 

jesen Sreča je zdravje Slovenija Najsrečnejši trenutek, ko je imel sin zadnjo kemoterapijo

Pozitiven odnos do okolice

Dokazano nas osrečujeta gibanje in skrb za naše telo. Že v času prve epidemije se je na internetu pojavilo veliko možnosti za kvalitetne spletne vadbe. Zakaj jim ne bi dali priložnosti in poskusili nekaj novega? Nič pa seveda ne more nadomestiti gibanja na prostem. Poiščite svoje mirne kotičke.

Za našo srečo je pomembna tudi hvaležnost, ki jo čutimo do okolice. Zvečer si pred spanjem v mislih ponovite dan in pomislite na tiste stvari, za katere ste lahko hvaležni. Bodite hvaležni za vsakdanje stvari, ki se vam morda v tem trenutku zdijo samoumevne. Bodite srečni za svoje zdravje, toplo posteljo in novo dišeče milo ...

Osrečujejo nas cilji, h katerim stremimo, ter zmožnost, da se poberemo in pozdravimo.

Osrečuje nas pozitiven odnos do stvari, da se sprejemamo takšne kot smo in da osmislimo naše življenje s tem, da se čutimo del nečesa večjega.

V Organizaciji združenih narodov, kjer so sicer pobudniki svetovnega dneva sreče, opozarjajo, da je osamljenost ljudi izjemno nevarna za zdravje. Po njihovi oceni je osamljenost bolj nevarna od kajenja, in celo dvakrat nevarnejša od debelosti. Zato pozivajo čisto vsakega posameznika, da komunicira z drugimi in zanje naredi nekaj dobrega. 

V teh novih razmerah skupaj poiščemo čim več razlogov za srečo, osrečimo sebe in svoje najbižje. Na Žurnalu24.si in forumski platformi Med.Over.Net v oktobru združujemo projekta Glas generacije in Ustavi.se s sloganom: “Ko osrečim tebe, osrečim sebe.” V sklopu projekta lahko sodelujete tudi v bogatem nagradnem natečaju in prispevate svojo zgodbo sreče. Prijavnica je pod prispevkom.