Slovenija
75256 ogledov

Neverjetno, koliko snega je zapadlo ponekod po Sloveniji

Sneg, Avstrija
1/6
Epa
Močno sneženje se je po nekaterih delih Slovenije nadaljevalo pozno v noč.

Marsikje v Zgornjesavski dolini je snežna odeja debela že krepko čez meter, na Bohinjskem pa je snega preko okoli pol metra.

"Ker je sneg moker, prihaja tudi do snegoloma. Takšno je stanje na relaciji Rateče - Podkoren, kjer se je na cesto podrlo več dreves," so zapisali vremenoslovci portala vreme24/7.

Snegolom

Močno sneženje na severozahodu Slovenije se nadaljuje. Marsikje v Zgornjesavski dolini je snežna odeja debela že krepko čez meter, na Bohinjskem pa je snega okoli pol metra. ☃️ Ker je sneg moker, prihaja tudi do snegoloma. Takšno je stanje na relaciji Rateče - Podkoren, kjer se je pod težo snega na cesto podrlo več dreves. ⚠️

Posted by Vreme 24/7 on Saturday, January 2, 2021

Na spodnjem videu pa si lahko v živo pogledate, kakšne so razmere v Kranjski Gori. Kakšna ironija, po dolgem času spet obilje snega, smučarjev pa zaradi covida-19 praktično nič.

Na Pokljuki ga imajo že okoli dva metra.

Današnje jutro na Pokljuki, kjer je snežna odeja debela preko 200 cm (2 m)! ⛄ Jure Skubin, hvala za poročanje.

Posted by Neurje.si on Sunday, January 3, 2021

Tako idilično je bilo v preteklih dneh na Veliki planini, ki jo prekriva več kot meter debela snežna odeja.

Po nižinah večjega dela države se, ne glede na to, da smo že vstopili v januar, nadaljuje pozno jesensko vreme, v višjih...

Posted by Vreme 24/7 on Saturday, January 2, 2021

v Ribčevem Lazu v občini Bohinj se je sinoči zaradi obilnega sneženja drevo nagnilo na streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so s pomočjo dvigala obžagali nagnjeno drevo in preprečili, da bi poškodovalo hišo. Na Obali je medtem včeraj zvečer nastalo nekaj neviht z nalivi in sodro.

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

Medtem ko na severozahodu države že ves dan močno sneži, je na Obali popoldne in zvečer nastalo nekaj neviht z nalivi in sodro.

Posted by Vreme 24/7 on Saturday, January 2, 2021

Foto: Anedrej in Aleš

Posted by Ciklon.si on Saturday, January 2, 2021

Danes bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, ki bodo pogostejše v krajih zahodno in južno od nas. V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami.

V sredo bo oblačno s padavinami, po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. V četrtek in petek so padavine manj verjetne, predvsem na Primorskem bo tudi nekaj sonca. Ob koncu tedna se bo verjetnost za padavine spet nekoliko povečala, tudi po nižinah bo lahko snežilo.

sneg Avstrija Nemčija | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.