Slovenija
12710 ogledov

Neverjetno, zaradi česa NPU preiskuje protestnike

sredin protest Anže Petkovšek Sredin protest proti..
Policija si prizadeva dokazati, da so protestniki krivi za poslabšanje epidemije covida-19, poroča Dnevnik.

Očitek, da so za širjenje okužb odgovorni protestniki, je večkrat izpostavil predsednik vlade Janez Janša. Da je bil njegov očitek utemeljen, bo zdaj poskušal dokazati NPU.

"Kriminalisti NPU namreč zbirajo informacije, ali so protesti, ki so potekali med 18. septembrom in 19. novembrom, vplivali na poslabšanje epidemije v Sloveniji. To jih zanima zato, da bi lahko utemeljili ovadbo zoper organizatorje protestov in jim očitali sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Kazenski zakonik za takšno kaznivo dejanje predpisuje kazen do pet let zapora," poroča Dnevnik. 

Odvetnik Blaž Kovačič Mlinar je za časnik ocenil, da bo zelo težko, če ne celo nemogoče utemeljiti obstoj povezave med protesti in porastom števila okužb ter povzročitev splošne nevarnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 47
  • Stane Adamič 17:28 23.november 2021.

    KOLIKO smrti je povzročil JENUL, ČORDIĆ, STEVANOVIĆ??? tudi ti bodo morali odgovarjat tako kot RTV, POP TVUSTAVNO SODIŠČE in stranke KULA.

  • Avatar Marie Cankar
    marie3 17:06 23.november 2021.

    To kaze na dve pomembni dejstvi, prvic NPU je ze spolitiziran in je postal SDS tajna policija (KRIPO), drugic fasisticni rezim JJ je zacel izrabljati oblastno moc za pregon drugace mislecih in kriticnih. T.i. Rumeni jopici - v bistvu neonacisti, ...prikaži več pa so SDS (SA - Sturm Abteilung) Cakamo zgolj se na SS - Schutzstaffel, ki je bil Hitlerjeva osebna straza sestavljen iz bullijev oz bodyguardov. Dobrodosli v demokraticni Sloveniji 2021

  • pbr1 16:26 23.november 2021.

    Žurnal, neverjetno, da pri nas nekdo preiskuje protestnike? Na Nizozemskem jih streljajo. A bo Sophie kaj komentirala al bo sam lajala po vzhodnih državah?