Slovenija
26758 ogledov

Nevihte proti Madžarski, a Arso posvaril na novo nevarnost že nocoj

Nevihtni oblaki
Vreme je danes povzročilo precej preglavic po državi. A ni še vsega konec ...

Kot smo že poročali, nevihte so danes po Sloveniji povzročile precej preglavic, vpoklicani so bili številni gasilci. Kot poročajo vremenoslovci, je močan nevihtni sistem, ki se je pomaknil čez severno polovico Slovenije, že nad Madžarsko. 

Na spletnih omrežjih so se vrstile številne fotografije divjanja narave, tudi debele toče. 

Odkrivanje streh, podiranje dreves

Gasilci po nevihti, ponekod tudi s točo, ki se je dopoldne pomikala prek severnega dela države od Julijskih Alp na vzhod, še posredujejo na terenu. Večinoma je šlo za odkrite strehe, zalite kleti in podrta drevesa.

Na območju Škofje Loke, kjer je padala tudi toča, imajo delo zaradi odkritih streh in podrtih dreves, nekaj pa je tudi zalitih podvozov, so za STA povedali na Regijskem centru za obveščanje Kranj. Še zlasti veliko intervencij je v Retečah, Frankovem naselju in Veštru.

Na mariborskem območju, kjer je divjalo neurje z močnim vetrom, je prav tako odkrivalo strehe, padlo pa je tudi nekaj dreves. Po navedbah mariborske Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje je prizadelo zlasti občine Oplotnica, Slovenska Bistrica, Rače, Fram in Lovrenc na Pohorju.

V občini Laško je podrlo nekaj dreves in zalilo nekaj kleti, so za STA povedali na celjski izpostavi uprave.

Opozorilo Arsa

Agencija RS za okolje je tudi za noč, ki je pred nami, izdala opozorilo, da bodo ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, ni pa izključen niti pojav toče.

Oranžna vremenska ogroženost, ki pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne, danes velja za severovzhodni del države, medtem ko je preostali del še rumen. Po napovedi za nedeljo pa je oranžno pobarvana celotna država, je razvidno s spletnih strani agencije.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.