Slovenija
35785 ogledov

Nevihte že na poti proti Sloveniji, v teh krajih bodo udarile najprej

Vreme: Arso razglasil oranžni alarm za celotno državo
1/2
Profimedia
V Avstriji se že razvijajo prve nevihtne celice (verjetno tudi superceličnega značaja), ki niso "nedolžne" narave. Glede na radarsko animacijo bo v prihodnjih urah sprva na udaru Koroška, nato pa tudi drugi kraji na severovzhodu države, na facebooku obvešča neurje.si.

Kaže, da se uresničuje njihova napoved, ki so jo izdali včeraj zvečer. "Predvsem na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju popoldan in zvečer pričakujemo največ nevihtne aktivnosti. Nastane lahko tudi kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi nalivi, sunki vetra in točo. Kakšna nevihta lahko nastane tudi nad delom osrednje Slovenije in na Dolenjskem. Ni izključen razvoj superceličnih neviht. Na jugozahodu Slovenije bo ostalo suho," so napovedali in dodali, da se bo ozračje zvečer povsod umirilo.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. 

"Na Avstrijskem Štajerskem je popoldan nastala močnejša supercelična nevihta, ki se je preko Schwanberga pomikala v smeri Radelj ob Dravi in Pohorja a je na svoji poti proti meji s Slovenijo na srečo oslabela. Prehodno je nato močnejša nevihta, za krajši čas nastala nad delom Pohorja. Preko Podravja in Prekmurja potujejo ostanki nakovala nevihte iz Avstrije," so objavili okrog pol šestih popoldan. 

Agencija za okolje napoveduje, da bodo v notranjosti Slovenije danes popoldan nastale posamezne nevihte, izdano pa je rumeno opozorilo. 

Jutri bo se bodo krajevne padavine in nevihte že zjutraj in dopoldne začele pojavljati v severnih krajih, popoldne pa se bodo razširile nad večji del Slovenije, ob morju pa bo sončno in vroče.

V četrtek in petek bo vreme še nestanovitno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.