Slovenija
30227 ogledov

Nevihte že zajele več delov Slovenije, padala tudi toča

Toča, dež, nevihta neurje.si
Portal neurje.si poroča o toči.

Po napovedih so nevihte že zajele nekatere dele Slovenije. Radarska slika padavin kaže, da so okrog pol petih popoldan nevihte nad Posočjem in na Koroškem, pred tem pa je bilo več neviht tudi na Notranjskem. 

Portal neurje.si, ki je že objavil posnetek toče, je napovedal, da predvsem v severni polovici Slovenije ni povsem izključen razvoj kakšne močnejše, stacionarne nevihte z dolgotrajnejšimi nalivi in točo. Ozračje se bo do poznega večera postopno umirilo.

O večjih nevšečnostih, ki bi jih nevihte povzročile, portal uprave za zaščito in reševanje ne poroča. Ob 15.48 sta med Trnovim ob Soči in Drežnico, občina Kobarid, zaradi nevihte, ki ju je ujela na poti, dve pohodnici potrebovali pomoč. Člana GRS Tolmin sta ju nepoškodovani z vozilom prepeljala v Drežnico.

Trenutno gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Več dežja je sicer predvideno jutri popoldan in ponoči, ko bo dež zajel vso Slovenijo, v torek pa se bo tudi občutno ohladilo. 

Nevihta Slovenija Vremenska napoved: ponedeljek bo zelo pester

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.