Slovenija
1585 ogledov

Nevladne organizacije gredo v vojno z vlado

Sodišče Profimedias
Urad vlade za komuniciranje jim "zaradi drugih stroškov" že mesec dni ni izplačal pogodbenih obveznosti.

Urad vlade za komuniciranje je nevladnim organizacijam že pred nekaj tedni poslal dopis, naj se odpovedo financiranju že odobrenih projektov, a je aneks podpisala le ena organizacija, ostale pa so projekte izvajale naprej. 

Zato so zdaj nekatere nevladne organizacije, ki plačila niso prejele že mesec dni, napovedalo izterjavo denarja prek sodišča, poroča RTV SLO. Razlog, da zamujajo s plačilom, je po besedah v. d. direktorja Urada vlade za komuniciranje Uroša Urbanije, da so se jim "v obdobju epidemije močno povečali nekateri drugi stroški".

To, da veljavno pogodbo krši državni organ, je po mnenju Gorana Forbicija, direktorja Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), naravnost škandalozno. "Vsak izmed nas se mora držati dogovorjenih pravil. Narobe je že, če se jih ne držimo kot posamezniki, ko pa se jih ne drži državni organ, lahko kvečjemu ostaneš odprtih ust. Kako lahko država od nas, državljanov, organizacij, pričakuje, da se bomo držali pravil, ko pa se jih ne drži niti sama," je komentiral za RTV SLO.

V Društvu Ključ, kjer opozarjajo na pasti trgovine z ljudmi, naj bi tako vladnemu uradu že poslali opomin pred izvršbo. Enako bodo storili tudi v Delavski svetovalnici, še poročajo novinarji RTV SLO.

 dezurni@zurnal24.si

Slovenske železnice Slovenija Vlada z enim zamahom nad vse, ki ji 'nagajajo'
Komentarjev 13
  • munja 09:18 23.maj 2020.

    Denar razdelit tistim, ki ga zares potrebujejo, najbolj gospodarstvo, ne pa tem nekim nevladnikom, ki mešajo meglo. Selekcija teh društev bi bila že zdavnaj potrebna.

  • gregor51 08:53 23.maj 2020.

    ma odvzet vsa sredstva razen gasilcem in pika

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 07:59 23.maj 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki je potrebno prepovedati ...prikaži več tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost …