Slovenija
7948 ogledov

Pivčeva tarča napada, nastradal sosed?

DeSUS, Aleksandra Pivec Anže Petkovšek 11. kongres stranke DeSUS, hotel Four Points
Policija potrdila, da obravnavajo dogodek na Ptuju v bližini domovanja ministrice Aleksandre Pivec.

Ptujski policisti so danes zjutraj, ob 7.35 prejeli prijavo občana s Ptuja, da mu je neznani storilec preko noči poškodoval osebni avtomobil, parkiran na domačem dvorišču. Neznani storilec je v leva, voznikova vrata zapičil lesen kol. Materialna škoda še ni ocenjena. Policisti kaznivo dejanje še preiskujejo, so sporočili s PU Maribor.

Dogodek se je zgodil v bližini domovanja ministrice Aleksandre Pivec. "Po do sedaj zbranih obvestilih dejanje ni povezano z varovano osebo, ki živi v bližini. Tako varovana oseba, kot policisti, ki jo varujejo so z dogodkom seznanjeni," so še sporočili s PU Maribor.

Pivčeva je zaradi omenjenega dogodka nekoliko zamudila na danes načrtovani občni zbor Prekmurskega prašičerejskega društva v Murski Soboti, kjer je v izjavi za medije med drugim potrdila dogodek, ki ji je nekoliko spremenil načrte.

"V teku je policijska preiskava in težko bi kaj več v zvezi s tem komentirala," je dejala Pivčeva. Dodala je, da je do dogodka ponoči prišlo v bližnji hiši. Glede na to, da je v preteklosti sama nekaj groženj že prejela, policisti iz previdnosti dogodke skušajo povezati, zato po njenem mnenju tudi poteka preiskava.

Kot je dodala, sama veliko ne želi komentirati, prav tako ne tega, ali jo je morda strah, vsekakor pa je dogajanje izjemno neprimerno. "V duhu političnega dogajanja menim, da smo presegli vse meje še sprejemljivega in da slovenski javnosti dejansko dajemo sporočilo, da se v politiki ne znamo več pogovarjati, pač pa se spuščamo na raven groženj in osebnega ustrahovanja," je še dodala.

Predsednica DeSUS je pred tem že prejela grožnje, neuradno s smrtjo, če bi šla v koalicijo s SDS. Kot je poročal POP TV, naj bi ministrici zagotovili policijsko varovanje. 

DeSUS, Aleksandra Pivec Varovanje Slovenija Pivčevi naj bi grozili s smrtjo, če se odloči za sodelovanje z Janšo

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 31
  • Avatar vec
    vec 23:28 21.februar 2020.

    hm tole pa he mineštra

  • Lavdan 19:14 21.februar 2020.

    Se vidi da je na Ptuju karneval, da je razbijač zgrešil vrata.

  • maresem 16:28 21.februar 2020.

    Komunjare JJ vam jebe mamico tudi v sanjah.