Slovenija
3179 ogledov

Neznanec popisal dohod pred hišo ministra Hojsa

Twitter, Aleš Hojs
To ni prvi tovrsten dogodek, ko so neznanci popackali pločnik ali pročelje hiše katerega od politikov ali stranke, prišlo pa je že tudi do večjih incidentov.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v soboto zvečer na Twitterju objavil posnetek fotografije dohoda k hiši, na kateri je videti zapis "lažnivec (Hojs)". "Danes popoldan na pragu naše hiše. Nestrpnost, poblaznelost levičarjev je vse hujša," je dodal v tvitu.

To ni prvi tovrsten dogodek, ko so neznanci popackali pločnik ali pročelje hiše katerega od politikov ali stranke. Prišlo pa je tudi že do hujših incidentov.

V hišo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan je v petek, 9. aprila, zvečer neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači pogasili. S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da kriminalisti opravljajo intenzivno preiskavo.

V stranki LMŠ so poudarili, da nobena politična ali kakršnakoli druga dejavnost ne opravičuje takšnega napada ter da je še posebej grozljivo to, da je Vesna Fabjan politično aktivna in da je bil napad izveden na domu, kjer živi z družino. V LMŠ so izrazili pričakovanje, da bo policija dejanje čim prej raziskala.

Slovenija V dnevno sobo občinske svetnice vrgli molotovko

Nasilno dejanje je ostro obsodil tudi predsednik republike Borut Pahor. Pozval je k strpnosti in opozoril na pomen medsebojnega spoštovanja. Napad so z objavo na Twitterju obsodili tudi predsednik vlade Janez Janša, prav tako prvak NSi in obrambni minister Matej Tonin ter predsednica SD Tanja Fajon.

 

 
Komentarjev 21
 • Avatar Leon
  Leon 06:18 19.april 2021.

  Nasilno dejanje je ostro obsodil tudi predsednik republike Borut Pahor...... hahaha...

 • Avatar lolekbolek
  lolekbolek 06:13 19.april 2021.

  To je sam napisal, pa slikal, ker drugače bi bi verjetno pislalo "Pizda lažnjiva in duša prodana, oportunustična, podrepniška". Sam pa ne podpiram tega vandalizma, to ni lepo.

 • jakec1575 00:27 19.april 2021.

  Čakam samo še, da kredni napad primerja z molotovko in klovnesa hojs bo dosegla pricakovan nivo od njega. Da človek sovraži druge narodnosti, se vidi iz tvita "levićarji". Povsem neprimerno za notranjega ministra. Naj pripravi kufre. za madafa*ingzarsko.