Slovenija
5270 ogledov

V dnevno sobo občinske svetnice vrgli molotovko

twitter
"Vse več je nestrpnosti v družbi in to se prej ali slej odrazi v dejanjih. Za to strahopetno dejanje ni opravičila!" se je na tviterju na napad na njihovo občinsko svetnico odzval predsednik LMŠ Marjan Šarec.

"Nobena politična ali kakršnakoli druga dejavnost ne opravičuje takšnega strahopetnega in brutalnega napada na kogarkoli. Še posebej grozljivo je v tem primeru dejstvo, da je Vesna Fabjan politično aktivna ter da je bil napad izveden na domu, kjer živi z družino. V LMŠ pričakujemo, da bo policija čimprej raziskala in javnost seznanila, kdo je bil naročnik in kdo je dejanje izvedel," so v odzivu zapisali v stranki.

"V večernih urah je v dnevno sobo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači uspeli pogasiti," poroča 24 ur.

Policisti in kriminalisti, ki so opravili ogled in zbrali obvestila. V napadu ni bil nihče poškodovan, po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 2000 evrov premoženjske škode, so sporočili s policije.

Klemen Vitkovič je na tviterju zapisal, da je Vesna Fabjan v zadnjem času odpirala teme, ki marsikomu v lokalnem okolju niso všeč (onesnaževanje povezano z bioplinsko elektrarno, romska problematika, nepravilnosti v nekaterih javnih zavodih...).

"Pritrjujem. Policijska raziskava je v teku," se je na Šarčev tvit odzval generalni direktor policije Anton Olaj.

 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 16
  • miškolin 10:06 12.april 2021.

    Tolpa štirih levnuharskih škodljivcev že dolgo prosi za to...vsa dobrohotnost, ki jo namenjajo državi in državljanom RS v teh izrednih razmerah se jim lahko povrne. Če nebi bili toliko neumni, kot so, bi se tega še kako zavedali.

  • miškolin 07:07 12.april 2021.

    Kaj levnuharji že dolgo sejejo po tej državi to bodo kmalu želi na svoji koži.

  • Plavi-mil 10:52 11.april 2021.

    A, bejž no, tudi edinemu raziskovalnemu novinarju g. POŽARJU v Sloveniji grozi balkanska taxi mafija, pa NIČ, NIČ od NIČ, nihče se ne oglasi, niti pooblaščenka, niti trije pravniki, kateri nas blatijo v tujini,kaj šele Fajonova in njena druščina, katera ...prikaži več toži po Evropi, NIČ, niti DNS, NIČ, kaj šele da bi oglasilo neko akadenmsko združenje, NIČ.