Slovenija
11 ogledov

Ni bil epileptik

Natančen vzrok smrti bo pokazala obdukcija, okoliščine nesreče pa policijska pre Žurnal24 main
Šola umrlega šestletnega dečka žaluje. Namige reševalcev, da naj bi bil epileptik, odločno zavračajo. Preiskava še poteka, prihaja tudi inšpekcija ministrstva.

Kot smo že poročali, je šestletni deček, ki se je prejšnjo sredo v mariborskem kopališču skoraj utopil, v tamkajšnjem kliničnem centru včeraj umrl.

Reševalci: Imel naj bi pogoste napade
Potem ko so sošolci dečka negibnega opazili v bazenu, ga je oživljal reševalec Kristijan Habjanič, sicer lastnik družbe, ki je na bazenu izvajala plavalni tečaj. On je poskrbel, da je deček spet zadihal.

Vsem zaposlenim na šoli je zelo hudo, obžalujemo ta tragični dogodek, naredili bi vse, da bi lahko čas zavrteli nazaj. Vse smo naredili, kar smo lahko. Kaj je zares povzročilo nesrečo, pa bo pokazala preiskava.
Breda Kutjak, ravnateljica

Današnji Dnevnik objavlja reševalčevo obžalovanje zaradi dogodka. Ugotavlja, da je šlo narobe več stvari, hkrati pa pove tudi, da naj bi imel deček večkrat epileptične in astmatične napade, "kar bi inštruktorjem plavanja in reševalcem morali povedati, a so to izvedeli šele po nesreči".

Šola: Napadov ni imel nikoli prej
Ravnateljica Osnovne šole Franca Rozmana Staneta iz Maribora Breda Kutnjak je ob tem za Žurnal24 zatrdila, da deček ni nikoli imel epileptičnih napadov: "To je tudi strokovno zdravstveno dokazano. Epileptičnih napadov do tega trenutka ni imel. Res pa je, da je v komi doživel dva napada, toda to je bilo že po nesreči."

Kutnjakova je dodala, da je bil deček res astmatik, vendar naj bi astmo po njenih besedah starši obvladovali. "Imel je sicer pumpico, ki pa jo je redko uporabljal. Vnovič poudarjam, da zdravstvenih težav, ki bi lahko povzročile to tragedijo, deček ni imel."

Na delu tudi inšpektorji
Ravnateljica je povedala, da šola sodeluje s kriminalistom, ki preiskuje primer, za jutri dopoldne se je najavila tudi inšpekcija šolskega ministrstva. Ob tem poziva: "Dokler ni končana preiskava, ne obsojajmo!"

Kot smo že poročali, je odvetnik staršev pokojnega dečka na tožilstvo že podal prijavo zoper neznanega storilca. Kdo naj bi bil odgovoren za nesrečno smrt šestletnika, bo odkrila policijska preiskava, ki je še v teku. Kdaj bo končana, nam Bartolo Lampret z mariborske uprave ni vedel povedati, saj je treba preveriti številne okoliščine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.