Slovenija
55 ogledov

"Ni dokazov, da pomaga pri hujšanju"

Slim vital. ZPS
"Izdelek Ego Slim & Vital vsebuje dva dodatka, L-karnitin in Q10, vendar pa ni nobenih znanstvenih dokazov, da pomagata pri hujšanju," pravijo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).

Poleg tega pa jogurt s sadjem po njihovi oceni vsebuje kar precej vrst sladkorja, in sicer 11,8 grama na sto gramov.

Nanje se je obrnila članica, ki se želi znebiti odvečnih kilogramov. Zato jo je zanimalo, ali v dieto lahko vključi tudi jogurtov napitek Ego Slim & Vital Ljubljanskih mlekarn, kjer ob uporabi omenjenega jogurta obljubljajo izgubo kilogramov.

"Verzija napitka brez sladkorja vsebuje precej manj sladkorja, in sicer 4,3 grama na sto gramov, ima manj kalorij in nižjo energijsko vrednost," še pravijo na ZPS. Dodajajo, da je sicer vsak navadni jogurt zelo dobro in lahko prebavljivo živilo, ki je skupaj s kosom kruha lahko dobra malica tudi, ko želite shujšati.

Izgorevanje maščob ob telesni vadbi

"Jogurt Ego Slim & Vital vsebuje kombinacijo čiste esencialne aminokisline L-karnitin in koencima vitalnosti Q10, ki pomaga uravnavati telesno težo, saj ob telesni vadbi spodbuja izgorevanje maščob in krepi moč in vitalnost organizma," pa pravijo v Ljubljanskih mlekarnah.

Za zdravstvene trditve, uporabljene pri oglaševanju omenjenih jogurtov, po njihovih zagotovilih obstajajo študije, ki potrjujejo vlogo uporabljenega funkcionalnega dodatka pri izgorevanju maščob, kar ob telesni vadbi pomaga pri vzdrževanju zdrave telesne teže.

Uporabljene trditve so med drugim poslali tudi Evropski komisiji, ki mora odločiti o pogojih za uporabo različnih zdravstvenih trditev na tržišču. "Ti predpisi bodo natančno določali tudi kriterije za uporabo zdravstvenih trditev na živilih, vključno z vsebnostjo maščob in sladkorjev, ki se jih bomo seveda držali," so sklenili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.