Slovenija
17 ogledov

Ni jasno, kdaj bo zgrajen

Pripravljalna dela za gradnjo novega vrtca pri Domu starejših občanov Trebnje so Žurnal24 main
Novi vrtec. Po zadnjih podatkih naj bi se otroci vanj vselili 1. decembra.
              15.
avgust je pogodbeni rok za dokončanje novega vrtca, ki ga gradi podjetje Trimo.

Po podatkih komisije za sprejem otrok v Vrtec Trebnje bo 1. septembra sprejetih 91 otrok, 1. decembra oziroma z dokončanjem novega vrtca pa jih bodo sprejeli še 56. Otroke, ki niso bili sprejeti - teh je 39 -, so uvrstili na čakalni seznam.

Podpisali bodo aneks
Pogodbeni rok za dokončanje novega vrtca, ki ga gradi trebanjsko podjetje Trimo, je 15. avgust.

Župan molči
Alojzij Kastelic
. Pred aprilskimi lokalnimi volitvami je obljubil, da bo vselitev v novi vrtec možna 1. septembra. Vprašali smo ga, kje se pri gradnji zatika in kako bo občina reševala prostorsko stisko za otroke na čakalnem seznamu, a mu odgovora v enem tednu ni uspelo pripraviti.

"Triindvajsetega maja smo se z občino v skladu s pogodbo dogovorili o uvedbi izvajalca v delo in izdelavi podrobnega terminskega načrta, na podlagi katerega bo sklenjen aneks k pogodbi. Skladno z izdanimi soglasji je urejen obvoz gradbišča, 24. maja bo za javni promet zaprta Režunova cesta, potekajo pa tudi druga pripravljalna dela," je povedal vodja projekta Stane Žnidaršič.

Zdaj ne vedo več
Čeprav je v začetku aprila ob položitvi temeljnega kamna za novi vrtec prva dama Trima Tatjana Fink povedala, da naj bi dela stekla takoj po 1. maju, vrtec pa naj bi bil zgrajen v pol leta, nam v Trimu zdaj niso znali povedati, kdaj naj bi bil objekt dokončan, ker je podrobni terminski načrt šele v izdelavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.