Slovenija
36 ogledov

Ni nujno, saj "se ne bo podrl"

Vrtec Najdihojca Jerca Božič Kranjec
Denar. Za prazen vrtec ga je občina našla, za nevarno Najdihojco spet ne.

Občina bo denar vlagala v prazno stavbo vrtca Janko v središču mesta, kjer ni otrok, medtem ko so otroci v Najdihojci na Malem Slatniku v neugodnih in nevarnih razmerah, so do predloga proračuna za prihodnje leto kritični starši otrok z Malega Slatnika.

Župan: ne bo se podrlo

Na občino so zato naslovili predlog za preusmeritev denarja s postavke za obnovo vrtca Janko za ureditev prostorov v vrtcu Najdihojca z morebitno fazno obnovo podružnice Osnovne šole (OŠ) Center, v kateri je ta, za kar je bilo pred dvema letoma že pridobljeno gradbeno dovoljenje. "V vrtec Janko je treba vložiti zelo malo in bi lahko v njem odprli štiri oddelke, objekt na Malem Slatniku pa se ne bo podrl," je na pobudo odgovoril župan Alojzij Muhič. Ob tem je povedal, da bodo celotno stavbo podružnice prijavili na razpis za energetsko sanacijo stavb.

Neznosne razmere

"Od leta 1947 se v stavbo šole – razen vzdrževalnih del – ni vlagalo. Poleg tega, da je mrzla, saj temperatura v igralnicah včasih ne doseže niti 18 stopinj Celzija, je otrokom postala že nevarna," je dejala Majda Kušar Ambrožič, ravnateljica vrtca Ciciban, kamor spada enota Najdihojca. Da je stavba v zelo slabem stanju, je pritrdila tudi Marta Pavlin, ravnateljica OŠ Center, kjer se za prenovo podružnice trudijo že več let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.