Slovenija
12275 ogledov

Voda zalivala objekte, sprožili so se plazovi

Nevihta
Agencija RS za okolje opozarja, da so danes zvečer še možna krajevna neurja.

Danes bodo še nastajale nevihte, ponekod bodo možna krajevna neurja. Nevihte se bodo po napovedih vremenoslovcev pomikale od Dolenjske čez Zasavje proti Štajerski in Prekmurju. Intenzivne padavine naj bi trajale vse tja do polnoči. Ponoči se bodo padavine prehodno razširile nad večji del Slovenije. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja, napoveduje Arso. 

Vremenski portal neurje.si piše, da bo "zlasti na vzhodu in jugu države dovolj konvektivne potencialne energije (1000 - 2000 J/kg) za razvoj kakšne močnejše nevihte". Največ nevšečnosti bodo povzročali močnejši nalivi in sunki vetra. Sprva se bodo nevihte gibale v smeri proti severovzhodu, kasneje proti severu.

radarska slika padavin | Avtor: Arso Arso

Razmere lahko spremljate na radarski sliki padavin. 

Danes popoldne je neurje zajelo del občine Trebnje. Gasilci in dežurni delavci komunalnega podjetja Trebnje so odstranjevali podrta drevesa, sanirali zemeljski plaz na cestišču ter pokrili tri odkrite strehe. Neurje je zajelo tudi območje občin Hrastnik in Celje. V občini Hrastnik je zaradi neurja poplavljal potok Brnica. Sprožil se je zemeljski plaz, voda je zalivala objekte in ceste.

Na območju Celja je popoldne zalilo več stanovanjskih in večstanovanjskih ter poslovnih objektov. Celjski center za obveščanje je prejel več kot 70 prijav o zalitih objektih. V Celju je razkrilo streho gostinskega objekta, zamakala je streha na tamkajšnji glavni pošti. Voda je poplavila več podvozov, v katerih so ostala ujeta vozila. Meteorna voda je ogrožala in zalila nekaj objektov na območju Šentjurja, kjer je bregove prestopil potok Pešnica, ki je ogrožal objekte v celi ulici. 

Neurje v Strunjanu Foto Slovenija Takšno razdejanje je neurje pustilo na Obali

Neurje je zajelo tudi občino Križevci pri Ljutomeru. Veter je odkrival strehe, meteorna voda je zalila več kletnih prostorov. Na terenu je več gasilskih enot. Meteorna voda je zajela več cest v naselju Pušča v občini Murska Sobota. Zaradi močnega neurja je v občini Radenci voda zalila več stanovanjskih hiš in cest. 

Okrog 17. ure je območje Prebolda zajelo neurje z močnim nalivom. Meteorna voda je ogrožala in zalila več objektov. Težave je povzročal tudi potok Kolja.

V centru Prevalj so posredovali gasilci PGD Prevalje, ki so črpali vodo iz kletnih prostorov večstanovanjskega objekta. V Zgornjem Kraju je tok meteorne vode ogrožal stanovanjski objekt. 

Na območju Črnomlja so gasilci PGD Prelesje posredovali v naselju Preselje, kjer so odstranili polomljene veje. 

Do četrtka še možen dež

Jutri bo na Primorskem deloma sončno in večinoma suho. Drugje po državi bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še deževalo. Še bo pihal veter severne smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 18 do 24 °C, na Primorskem do 26 °C. 

V četrtek dopoldne bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bo v notranjosti še nastalo nekaj ploh. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. V petek bo pretežno jasno in topleje.

Sneg na cestah Nenavadno Svet Posnetki: Sneg avgusta

Takšen bo konec tedna

Od soboto naprej bo nad srednjo Evropo in Sredozemljem vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Večinoma bo sončno, najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale okoli 30 °C. V začetku prihodnjega tedna se bo predvsem v gorskem svetu povečala možnost za nastanek neviht. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Brossiella
    Brossiella 00:31 05.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun