Slovenija
24 ogledov

Ni vsaka vadba primerna

V Pilates Body studiu Lucija izvajajo vadbe, ki so plod Ane Marije Jagodić Rukav Žurnal24 main
Lucija. Med predavatelji tudi zagrebška inovatorka body tehnike.

“Ko telovadimo, ima vsaka od naših celic (obstaja jih več kot tri tisoč vrst) korist od tega, saj cirkulacija pripomore k donosu hranljivih snovi in kisika ter pospešeni izdelavi toksičnih stranskih produktov metabolizma. Namesto da se nabirajo v našem telesu ob mirovanju, se je treba zmerno gibati in tako drastično zmanjšati toksičnost naših celic in celotnega organizma,” pojasnjuje Ana Marija Jagodić Rukavina, magistra kinezioloških znanosti, ki bo o celični telovadbi predavala danes v lucijskem Pilates Body studiu. “Vsaka celica ima namreč raven zmogljivosti, ki jo lahko prenese,” nadaljuje Jagodić Rukavinova.

Najboljši primer celične telovadbe je po njenih besedah tako imenovani antigravitacijski trening, za katerega je potrebnih le pet minut na dan. “To so vaje počasnih poskokov po vertikalni osi, v vodi in podobno. Tako se aktivira limfni sistem, ki ima primarno vlogo pri izločanju strupov iz telesa,” pravi Jagodič Rukavinova in poudarja, da mora biti vadba prilagojena posamezniku.

Poleg celične vadbe bo Ana Marija navzoče poučila o tem, kako pripomoči pri ozavestitvi pravilne drže in gibanja, kako prepoznati prve znake degeneracije kostnega sistema ter številnih nasvetih za bolj zdravo življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.