Slovenija
20850 ogledov

Nič poletno, koliko časa še "septembrsko vreme"?

Dež in veter
Daljšega vročinskega vala v naslednjih štirinajstih dneh ne pričakujte.

Vremenoslovci za danes na Primorskem napovedujejo pretežno jasno vreme, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Popoldne bodo nastale krajevne plohe, bolj verjetne v vzhodni polovici Slovenije," pišejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija."

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju 16, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija."

Vodna tromba Vreme Slovenija Pri nas sneg, na Jadranu pa ena tromba za drugo

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, na Primorskem bo povečini suho, drugod bo občasno deževalo. Tudi v petek bo po napovedih agencije še nestalno vreme z občasnimi padavinami, popoldne tudi posameznimi nevihtami, bo pa topleje.

"Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah se nad srednjo Evropo, Italijo, Jadranom in zahodnim Balkanom zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak."

Od ponedeljka topleje, nato pa ... 

V petek bo na vreme pri nas še vplivalo višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo v soboto pomaknilo nad vzhodno Evropo. "K nam bo pritekal toplejši zrak in od ponedeljka naprej bo ozračje že nestabilno," pravijo pri Arsu. 

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V petek bo tako pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. "V soboto bo več sončnega vremena kot v petek, vendar brez popoldanskih ploh ali neviht verjetno še ne bo šlo," še pišejo pri Arsu. "V nedeljo bo pretežno jasno, tudi od ponedeljka do srede bo dokaj sončno, verjetnost za popoldanske nevihte pa se bo povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od ponedeljka okoli 30 stopinj Celzije."

Vročinskega vala ne gre pričakovati

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, pišejo, da bo vreme v dneh, ki je pred nami, še naprej bolj septembersko. "Pričakovati je bilo da bo hladnejši zrak zajel vzhodno Evropo, zaenkrat pa kaže še nekoliko huje," pišejo pri Ciklon.si. "Na jugovzhodu Evrope bo v sredo nastalciklon, ki se bo začel pomikati severneje in proti nam od vzhoda prinašal hladen in vlažen zrak. Kar pomeni da se bodo od sredinega popoldneva naprej spet začele pojavljati padavine, ki bodo pogostejše na vzhodu. Največ padavin bo padlo v četrtek pa tudi petek še ne bo povsem suh."

Sneg na Kredarici Vremenska napoved Slovenija Pa ga imamo, sneg v začetku poletja!

Dodaja, da kakšnega daljšega vročinskega vala v prihodnjih dveh tednih ne gre pričakovati. "Afričan bo poskušal sicer prevzeti položaj nad severnim delom Sredozemlja, za vikend se bo sicer precej ogrelo tja do 30 stopinj Celzija ali še malo čez in vsaj nekaj dni bo brez padavin," pišejo pri Ciklon.si. "A popustil bi lahko že v torek, 3. julija, ko bodo padavine verjetno spet pogostejše saj je videti da bo nad severnim delom Sredozemlja nastal ciklon. Po srednjeročni napovedi evropskega modela naj bi nato nastala blokada nad severnim delom Atlantika, proti nam pa bi od vzhoda pritekal dokaj hladen in vlažen zrak."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Sara_Macdonell 16:21 26.junij 2018.

    Google zdaj plačuje od 2500 do 5000 USD na teden za delo na spletu od doma.... Moj prijatelj mlajšega brata že več mesecev povprečno 18k in dela približno 24 ur na teden..... Zdaj bi morali poskusiti dobiti to delo in ...prikaži več začeti zaslužiti denar na spletu, tako da sledite navodil0mm na tem spletnem dnevniku ..... ....... >>>>>>>>>>>> www.WebJob8.Com