Slovenija
1 ogledov

Nič se še ne vidi

Dokler navezave na Mirnsko dolino ne bo, bo skozi Trebnje potekal gost promet, o Žurnal24 main
7,5 milijona evrov vreden projekt sta v skupnem nastopu dobila SCT in CPM.

Čeprav so v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) že 30. junija podpisali pogodbo za gradnjo navezave na Mirnsko dolino v sklopu gradnje avtocestnega odseka mimo Trebnjega, se dela po skoraj treh mesecih še niso začela, izpostavlja Dejan Smuk, predsednik Društva za razvoj in oživitev Trebnjega (Drot).

Četrtino časa izgubili
“Ne moremo mimo tega, da bo naslednji teden od podpisa pogodbe minila že četrtina časa, ki je predvidena za izvedbo del. Pogodbeni rok namreč znaša 12 mesecev,” pravi Smuk. Trebanjsko društvo se je sicer v zvezi s tem, kdaj je možna uvedba v delo, obrnilo tako na Dars kot na ministrstvo za promet. Po navedbah Smuka so jim na Darsu dejali, da je to možno takoj po podpisu pogodbe, na ministrstvu pa, da po dostavi bančne garancije, kar pa mora izvajalec storiti najpozneje deset dni po podpisu pogodbe. V vsakem primeru bi torej delo do zdaj moralo steči.

Delajo, a še ne na terenu
Kot sporoča Marjan Koler iz službe za komuniciranje pri Darsu, je bil izvajalec v delo uveden že 24. julija. “Trenutno izvaja dela, povezana z geološkimi preiskavami in projektiranjem, za viadukt Trebnje pa je tudi že izdelan projekt za gradbeno dovoljenje.” Na podlagi tega bodo pridobili gradbeno dovoljenje za ta objekt, za preostali del pa je že pridobljeno. Kot dodaja, se bodo dela na terenu predvidoma začela konec leta, končala pa julija prihodnje leto.

Navezava sicer vključuje gradnjo skoraj 180 metrov dolgega viadukta Trebnje, nadvoza nad železniško progo in dveh krožišč ter prestavitev lokalnih cest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.