Slovenija
15 ogledov

Nič več brezplačne ene ure

Ker so se dogajale zlorabe enournega brezplačnega parkiranja, bo pakiranje z jut Žurnal24 main
Spremembe. Na Ukmarjevem trgu, Pristaniški ulici in Kopališkem nabrežju.

Z jutrišnjim dnem bo na parkiriščih na Ukmarjevem trgu, na Pristaniški ulici ob vozišču (pri upravi za pomorstvo) in na Kopališkem nabrežju (parkirna mesta ob vozišču) spremenjen parkirni režim – za prvo uro ne bo več mogoče parkirati brezplačno kot do zdaj. Zanjo in za vsako naslednjo uro parkiranja bo treba odšteti 0,5 evra.

Na ta način so prikrajšani ljudje, ki dejansko gredo samo v trgovino, na upravno enoto in po drugih opravkih.
Igor Hrvatin.

Brezplačno ves dan
Za tak ukrep so se odločili zaradi nenehnih zlorab enournega brezplačnega parkiranja, je povedal Igor Hrvatin, vršilec dolžnosti direktorja Komunale Koper, upravljalca s koprskimi parkirišči. "Ljudje so si vsako uro prihajali zamenjat listek in tako brezplačno zasedali parkirišča ves dan. Tako so prikrajšani ljudje, ki dejansko gredo samo v trgovino, na upravno enoto in po drugih opravkih. Če pa želijo ti parkirati za dlje časa, si lahko priskrbijo abonma," je pojasnil Hrvatin.

2.700 parkirišč
Modra cona
. Na podlagi podatkov Komunale Koper, ki je upravljalec parkirišč v občini, je v Kopru okoli 2.700 vseh plačljivih parkirnih prostorov v tako imenovani modri coni, pri večini od teh je prva ura brezplačna.

Zaradi enakih razlogov, ker so študenti in dijaki z zamenjavo listkov brezplačno parkirali več ur, so že pred časom spremenili prometni režim na Vergerijevem trgu in Trgu Brolo.

Redarji bodo delali dlje
Ker na Mestni občini Koper prav tako že dlje ugotavljajo potrebo po podaljšanem delavniku redarjev – trenutno jih je 12 –, bodo z jutrišnjim dnem začeli delati od 7. ure do polnoči. Razmišljajo tudi, da bi z začetkom poletne sezone in ob koncih tedna podaljšali delovni čas vse do 2. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.