Slovenija
7 ogledov

Nič več delovnih sobot na Gursu

Slovenija 15.01.2014 gurs, Geodetska Uprava Slovenije, stavba na Zemljemerski ul Saša Despot
Geodetska uprava RS (Gurs) je po tem, ko je ustavno sodišče razveljavilo zakon o davku na nepremičnine, prenehala vse aktivnosti za izračun davka. Kljub temu lastnike poziva, naj podatke o nepremičninah uredijo.

Kot so danes sporočili z Gursa, brezplačno telefonsko številko in sistem naročanja ter delo ob sobotah ukinjajo zaradi manjšega obiska in upadanja števila klicev na brezplačni telefonski številki.

Uredite v času uradnih ur!

Vse lastnike, ki nimajo usklajenih podatkov, pozivajo, naj podatke uredijo v času uradnih ur na območnih geodetskih upravah in v pisarnah. "Geodetske evidence se urejajo stalno, ne samo do 30. aprila, ki je bil kot časovni presek določen v zakonu o davku na nepremičnine," sporočajo z Gursa.

Geodetska uprava bo vpoglede v podatke o nepremičninah in izpis zbirnih podatkov o nepremičninah uredila skladno z odločitvijo ustavnega sodišča, spremembe pa bodo v spletni aplikaciji vidne naslednji dan po spremembi podatkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.