Slovenija
181 ogledov

Nič več oddajanja obrazcev, le še plačilo prispevkov za socialno varnost

eDavki DURS
Finančna uprava je prvič po spremembi zakona o davčnem postopku samozaposlenim osebam, družbenikom in kmetom preko eDavkov poslala predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost.

Davčni organ bo predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost zavezancev poslal najkasneje do 10. dne v mesecu za pretekli mesec, a le če ga sami ne boste izpolnili in oddali pred tem.

Tako kot pri informativnem izračunu dohodnine bo moral vsak podatke preveriti. Če bodo podatki pravilni in popolni, ne bo treba storiti ničesar. Če bodo podatki nepravilni ali jih davčni organ v sistem eDavki ne bo odložil, pa bo moral zavezanec sam predložiti OPSVZ obrazec najpozneje do 15. dne v mesecu za pretekli mesec. Sam bo moral obrazec za obračun prispevkov oddati, kdor je bil na bolniškem dopustu, starševskem dopustu ali kdor se bo odločil za spremembo (povišanje ali znižanje) zavarovalne osnove.

Za lažje razumevanje novega postopka so na Finančni upravi RS pripravili tudi posnetek, ki prikazuje nov predizpolnjen obrazec.

Komentarjev 2
  • draman 21:12 10.februar 2017.

    Točno tako,vsi na teh pozicijah so sam z ob steno postavt,pa...................

  • izRODEk 18:14 10.februar 2017.

    Za pobiranje denarja državna uprava (beri=cepci, ki so doštudirali in preko veze in politične pripadnosti prišli do položaja, na katerem opravljajo dobro plačano funkcijo neglede, če kaj naredijo ali ne, da le sistem teče) uporablja vse najhitrejše in najbolj učinkovite ...prikaži več principe delovanja in vse poteka neznansko hitro. Vsi postopki stečejo v trenutku, vse se da. Ko pa ti od države terjaš, pa trajajo postopki leta, v zakonodaji nimajo nobenih rokov, obresti ne izplačujejo in moraš posebej tožiti.... govna. Govna smrdljiva!