Slovenija
34238 ogledov

"Nika Kovač nima nobenih kvalifikacij"

Nika Kovač v Odmevih Epa
Zgodovinar in kolumnist Luka Lisjak Gabrijelčič meni, da Nika Kovač nima nobenih kvalifikacij za članstvo v strateškem svetu, ki ga celo vodi.

"Nika Kovač nima nobenih kvalifikacij za članstvo za Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora. Niti, če bi šlo zgolj za posvetovalno telo, ne. Ne s pravnimi ne s teoretskimi vidiki tega vprašanja se nikoli ni ukvarjala," je na tviterju opozoril zgodovinar in kolumnist Luka Lisjak Gabrijelčič.

"Njeno imenovanje zato a priori ustvarja upravičen dvom v strokovnost tega telesa in s tem škoduje njegovemu mandatu," je še dodal.

Nekdo ga je pozval, če lahko posreduje kriterije za kvalifikacijo v slovensko politiko, a mu je Lisjak Gabrijelčič odgovoril, da ne gre za politiko, ampak "za funkcijo, ki terja veliko in niansirano poznavanje izjemno kompleksne in občutljive pravne problematike".

Žiga Turk se je ob tem vprašal, kako je lahko nek svet neodvisen, če v njem sedijo predstavniki ministrstev, celo policijskega, Aleš Hojs pa zapisal, da bo strateški svet za sovražni govor organ za diskreditacijo političnih tekmecev z desne.

 

 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 67
  • Luksi 07:54 21.marec 2023.

    Nika je plačana za napade na fašiste, ko levaki delajo neumnosti je pa lepo tiho. Bila je velik up, zadj je pa samo še zavaljena baba...

  • kapljač 14:28 19.marec 2023.

    Tito jih tudi ni imel, pa je uspešno vodil nekajkrat večjo državo kot je danes Slovenija in ki so jo iz nič in pridnimi rokami ustvarili slabo pismeni ! Uničili so jo ti z kvalifikacijami

  • Kmodri 14:15 19.marec 2023.

    Bo naredila red na tem forumu?