Slovenija
32 ogledov

Nimajo razloga za smeh

Na policah trgovin Maksina KT v Mariboru je pretežno madžarska, romunska in češk Žurnal24 main
Maksina KT. Čakajo na septembrsko plačo. Direktor šikanira prodajalke.
Plač ni že en teden
Zamuda. Prodajalke v Maksini KT so zadnje plače dobile z zamikom do tri dni, včeraj pa septembrske plače še niso imele na svojih računih. “Preveriti želim tudi govorice, da naj bi podjetje šlo v likvidacijo,” pravi sindikalistka.

“Trgovine Maksina Koroška trgovina (KT) propadajo, delavke pa so vedno bolj obupane. Pred meseci so od direktorja prejele celo dopis, da bo vsaka nepravilnost sankcionirana, tudi z odpuščanjem,” nas je obvestila bralka, ki občasno zavije v to trgovino in je zgrožena nad sklonjenimi glavami prodajalk.


“Direktor se ponižuje”
“Smo stare krave, ki se ne morejo ničesar naučiti, krive smo za padec prometa, ne znamo prodajati in premalo se smejimo,” pravijo zaposlene, ki jih direktor Igor Jerot tako ponižuje že nekaj časa. “Nimamo se čemu smejati, če so police na pol prazne, na njih je sama tuja roba, kupcev pa ni,” dodajajo prodajalke, ki imajo več kot 30 let delovne dobe in s strahom pričakujejo zadnji november, ko se jim iztečejo pogodbe o zaposlitvi.

Z razmerami v prodajalnah je seznanjena tudi Alenka Rožman iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, a pravi, da je naloga sindikata, da preveri, ali podjetje izpolnjuje pogoje iz delovnega razmerja. “Prav tu se je ta mesec zataknilo, saj okoli 80 delavk še vedno čaka na septembrske plače,” pravi Rožmanova, ki je včeraj – tako kot mi – poskušala stopiti v stik z direktorjem Jerotom, a je bil nedosegljiv. Telefoni na sedežu v Šentjurju so zvonili v prazno. V mariborskih prostorih uprave družbe pa so nam povedali, da je Jerot v tujini in da je njegova mobilna številka zgolj trimestna 706. “Tako se kličemo med sabo,” so dejali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.