Slovenija
26 ogledov

Nimajo še zelene luči

Nekdanja kulturna dvorana je izropana, ostal je le še kup desk. (Foto: Nada Čern Žurnal24 main
Kulturna dvorana. Skorajšnja gradnja odvisna od varuhov kulturne dediščine.

Če se bo zavod za varstvo kulturne dediščine strinjal s projektom, se lahko gradnja začne prihodnje leto,” je optimističen glavni projektant Miroslav Česnik. V imenu investitorja, radijskega mogotca Martina Odlazka, je prejšnji mesec zavodu oddal vse papirje in zdaj čaka na odgovor. “Zelene luči za zdaj še nimamo,” o gradnji apartmajsko-poslovnega objekta z večnamensko dvorano, ki naj bi zrasel na mestu nekdanje kulturne dvorane, pravi Česnik. Sprva so nameravali stavbo le obnoviti, a jo bodo – ker ni potresno varna – porušili.

Vsebina novega objekta
Novogradnjo bosta tvorila dva objekta in vezni del,” napoveduje projektant. En del bo predstavljala kulturna dvorana za 350 ljudi z dvižnim odrom, v drugem delu pa naj bi bili vsak dan odprti kavarna in picerija, frizerski in kozmetični salon, center dobrega počutja in fitnescenter; v nadstropju in mansardi pa bi bilo deset apartmajev. Poleg večnamenskega objekta nameravajo urediti parkirišča, nekaj parkirnih prostorov pa naj bi bilo tudi v kleti. Po urejeni pešpoti se bo dalo prek mostu priti na kostanjeviški otok. “Letos naj bi zbrali vso ustrezno dokumentacijo, prihodnje leto pa se gradnja lahko začne,” napoveduje Česnik.

Kostanjeviška sramota
Kulturni oziroma zadružni dom, ki so ga po drugi vojni s prostovoljnim delom gradili domačini, je po zakonu postal last kostanjeviške zadruge. Ko je Kostanjevica postala občina, so se začele bitke o tem, čigav je dom, zaradi nedefiniranega lastništva je bil nekaj časa zapečaten. Zdaj je uničen, brez oken in vrat, uradno v rokah Odlazka. “V novi dvorani bo občina določene dneve rezervirala za svoje prireditve,” pravi župan Mojmir Pustoslemšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.