Slovenija
10923 ogledov

Izpolnjujemo želje otrok: "Nimam staršev. Zdaj živim v mladinskem domu!"

Pisma otrok 2022 A. Š.
VSI OTROCI IZ SPODNJEGA SEZNAMA SO ZASEDENI in se jim bo izpolnila želja. Še vedno pa je veliko otrok, ki ni napisalo svojega pisemca in bo veselo splošnega darila. Otrokom lahko še vedno kupite splošno darilo, navodila so spodaj ...

Znova je leto naokoli in znova začenjamo z obdarovanjem otrok iz socialno šibkega okolja, ki so pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Otroci prihajajo iz vseh koncev Slovenije.

S pomočjo srčnih bralcev Žurnala24.si, bomo znova uresničili želje otrok, ki so jih odkrito zaupali v pismih Božičku in dedku Mrazu. Želje so večinoma res res zelo skromne, od sluzaste igračke, ki stane nekaj evrov, do nogometne žoge, deklice se navdušujejo nad risalnimi kompleti TOP MODEL, spet drugi si želijo obutve ali oblačila. Vse srčne bralce pa prosimo, da ob morebitni res skromni želji, dodajo v darilca otrokom še kakšen dodatek, kos novega oblačila, novo igračko, sladkarijo, barvice, nogavičke in podobno ...

Večina otrok je stara od 6 do deset let, med pisemci imamo tudi nekaj najstnic, ki živijo v mladinskem domu, saj so brez staršev ali brez primernih razmer. Imamo tudi otroke iz materinskega doma, otročke iz rejniških družin, otročke z enim staršem, ker drugega ni več ... Imamo otročke, ki jih vzgajajo babice, pa tudi take z bolnimi starši. In imamo otroke, kjer se starši trudijo, so pridni, pa ne zmorejo čez mesec, imamo otroke s posebnimi potrebami ...

Vsem je skupna otroška želja po potrditvi, da so  bili tudi oni pridni in vredni darilca, ki jih bo čakalo pod prazničnim drevescem.

KAKO LAHKO OBDARUJEM OTROKA?

Spodaj so prepisana pisemca in želje otrok. Ponekod so otroci ali učitelji (ZPM) dodali tudi opis družinice, mlajšim otrokom so pisemca pomagali napisati učitelji pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.

Številko svojega izbranega otroka pošljite na anja.darila@gmail.com in počakajte na potrditev z elektronskim sporočilom. Seznam se bo sproti osvežil, kjer so otroci že zasedeni, piše ZASEDEN. Tega otroka ne morete več izbrati.

Nekatere želje otrok so res skromne, zato prosim bralce, da jim v darilce pristavite še kakšno sladkarijo ali oblačilo.

Številko svojega izbranega otroka pošljite na anja.darila@gmail.com in počakajte na elektronsko sporočilo. Če bi želeli otrokom pod okrilje Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje pomagati kako drugače, pa obiščite njihovo spletno stran: https://www.zpmmoste.net/ ali jim pišite na: info@zpmmoste.net.

 

Otroci, ki niso imeli možnosti oddati pismo

Lahko se odločite tudi za splošno obdarovanje otrok v stiski z darilci po vašem izboru (nove obleke, čevlji, odeje, higienski pripomočki, športni pripomočki, igračke in sladkarije) za otroke v starosti od 2 do 10 let. V tem primeru pošljite mail na anja.darila@gmail.com in javite, da boste poslali ali prinesli splošno darilce. Zaradi same logistike je namreč število pisemc omejeno, s splošnimi darili pa smo lani obdarili več kot 500 otrok iz socialno šibkega okolja.

prazniki, obdarovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg obdarovanja dotičnega otroka prek pisemca lahko torej pošljete tudi splošno darilce otrokom v stiski, saj zaradi velikih potreb žal s pismi niso prišli na vrsto. Izberete lahko otroke, stare od 2 do 10 let, in jim podarite potrebščine, ki jih imajo najraje.

To so po navadi dolge majice s kapuco, topli zimski čevlji, trenirke, bundice, pižame, plastenke za vodo, šolske potrebščine (barvice, svinčniki, peresa, peresnice), higienski pripomočki (šampon, milo, zobna ščetka), za fante žoge (nogomet in košarka; naj bo napihnjena, saj mnogi nimajo tlačilke), za dekleta elastike, glavniki, zapestnice, verižice. Tudi ta darilca zavijete, jih prav tako osebno oddate ali pošljete v zbirni center, gor pa napišete spol, starost in vsebnost darila, da bo šlo v prave roke.

Vsi otroci imajo radi dobre sladkarije, pa tudi kakšne čisto nove in samo njihove igračke. Svojo namero o oddaji splošnega darila pošljite na anja.darila@gmail.com in poslali vam bomo konkretne podatke za oddajo.

Kaj je letos IN?

  • Pri mlajših otrocih: Slim (playing dou), pop-it, topmodel, sladkarije, lego kocke(vseh vrst), ustvarjalni material, glasbila
  • Pri najstnikih: hoodiji (veliki puloverji s kapuco, po možnosti z anime motivi), bele superge, knjige za najstnike
  • Pa seveda za vse starosti: buff - športna rutka, nogavice, nepremočljive rokavice, nogometne žoge

Če nimate časa za nakupe, bodo to naredili na ZPM in otrokom, ki bodo ostali brez, izpolnili želje ter kupili darila. V ta namen lahko nakažete poljubno vsoto na spodnji račun:

Podatki za nakazilo:
ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana 
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
Namen: obdarovanje otrok Žurnal
Koda namena: CHAR
Sklic/referenca: SI00 670   

Kaj prinaša konec leta 2022?

"Ko smo v tem letu povabili otroke, da pišejo pisemca dobrim možem, smo verjeli, da bodo želje otrok segale po tistih stvareh, ki jim pričarajo odmik od vsakdana. Ki jim omogočajo enačenje z vrstniki, ki jim uresničujejo sanje,  ki jih starši ali skrbniki ne zmorejo uresničiti. Ganljiva so pisemca, kjer so otroci napisali, da ne morejo več pisati Božičku, pa tudi dedku Mrazu ne, saj so jim starši  ali skrbniki - namesto darilc  doslej napisali, da dobri možje tetke zime niso našli njihovega skromnega stanovanja. Ali pa, da se otroci čez leto  niso dovolj trudili.  In so nehali verjeti vanje," nam je ob letošnji predaji pisemc dejala predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje Anita Ogulin.

Pisma otrok 2022 | Avtor: A. Š. A. Š.
Dodaja, da so ti otroci verjeli vam in nam - da dobri možje obstajajo in da jim je vredno čim prej pisati: "Da bodo še pravočasno lahko nabavili darilca. In tako so pred nami ganljiva pisemca. Ki ne opisujejo hrepenenj po trendovskih igračah ali napravicah.  Kar nekaj otrok si je želelo le dovolj hrane. Ker je starši ne zmorejo kupiti. In ko smo mamico samohranilko  otroka, ki si je želel  vsak dan vsaj dva obroka hrane - vprašali kaj se dogaja, je povedala - da ji sicer na ZPM Ljubljana Moste Polje, v Verigi dobrih ljudi in Botrstvu pomagamo pri plačilu položnici in botrovanju otroku. Vendar je otrok  res velik jedec in sama ne zmore nakupa zadostne količine hrane, sploh pa ne mlečnih izdelkov."

Med pisemci, ki so jih letos prejeli, je tudi pismo slepe deklice, ki si želi otroško senzorično igračo, čeprav je že šolarka. Pa pisemca, kjer si otroci želijo toplih oblačil, obutve. Pa športne opreme, ki bi jim omogočala enakovredno udejstvovanje z vrstniki.

"Želje otrok pa so povezane tudi s stanjem v družini. Večina njih je predstavila svoje videnje lastne družine. Izpisovali so želje, da se mamica ali očka vrnejo. Da bi imeli več stika z njimi. Da se vrnejo z dela v tujini ali želeli zdravje sorojencu ali staršu.  Močno so se nas dotaknile želje najstnikov, ki ne živijo v svojih družinah, ker so starši umrli ali zboleli.  Pa otroci, ki so bili ali so še žrtve družinskega nasilja," opisuje Anita. In iz mnogih pisemc zato po njenih besedah dobesedno kričijo želje po varnosti, toplini, ljubezni, miru in spodbudi. Pa, da jih pozimi ne bi zeblo, ker nimajo primernih oblačil in obutve. Pa da bi bili v šoli in med vrstniki sprejeti. 

Pisma otrok 2022 | Avtor: A. Š. A. Š.

"Seveda smo jih spodbujali, da izrazijo ob vsem tudi želje po tistih igračah, o katerih si niso upali niti sanjati," pravi.

Zato so pred nami in vami pisemca iz življenja otrok našega vsakdana. Tako zelo si upam verjeti, da bodo dobri možje tetke Zime - prav vsakemu otroku uresničili še tako skrito željo. Predvsem pa - da bo prav vsak otrok doživel svetlo lučko v temi, ki ga bo popeljala v lepšo in svetlejšo prihodnost."

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste - Polje

PISMA OTROK

 

430 Aylin (10 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, bila sem zelo pridna, pomagala sem mami, delala sem domače naloge in sem se trudila v šoli. To leto si želim rolerje, hvala. Tvoja Aylin

DODATEK: Oblačila 140, obutev 36 (rolerje raje kakšno številko več)

421 - Vid (10 let) ZASEDEN

Dragi Božiček,

Sem Vid, učenec petega razreda. Treniram kar nekaj športov in rad zbiram karte in nalepke. V šoli hodim na veliko krožkov in imam dobre ocene. Doma včasih vrtnarimo in imamo dobre pridelke. Želim si YU-GI-OH karte, English edition. Najlepša hvala, Vid

411 - Din (7 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, sem Din, učenec 2. razreda. V prostem času treniram nogomet in se igra, z bratom. Doma pomivam posodo, v šoli pomagam sošolcem, imam urejene zvezke in se učim. Letos si za darilo želim skiro. Upam, da sem bil dovolj priden. Tvoj Din.

DODATEK: Številka oblačil 152, obutve pa 34

450 - Teodora (9 let) OPOZORILO, OTROKU SE SEVEDA NE SME KUPITI PRAVE ŽIVALI :) ZASEDENA

Dragi Božiček! Letos sem bila pridna in do zdaj dobila dobre ocene. In ker imam samo eno željo in to je, da dobim pravega psa, ker je to moja edina želja. Seveda mislim, da sem si to zaslužila. V prostem času sem veliko zunaj s prijatelji. Vsak dan imam trening.

OPIS DRUŽINE: Živi samo z mamo in sestro, očka ji je umrl.

DODATEK: OTROKU NE SMEMO KUPITI PRAVE ŽIVALI, kot ideja je lahko kakšna knjiga o psih, sicer pa kakšno drugo darilo. Številka oblačil je XS, obutve 37

444 - Naomi (6 let) ZASEDENA

Dragi Božiček! Jaz sem zelo pridna, mamici pomagam pomivat posodo, brisat hišo, pometat, zato si želim, da mi prineseš jelenčka, ki ponavlja smešne stvari, da jaz nekaj rečem in on ponovi. Dragi Božiček, rada te imam!

401 - Kiara (8 let) ZASEDENA

Dragi Božiček!

Sem Kiara, učinka 3 razreda. Ko nisem v šoli, rada treniram, tečem in igram nogomet. Plešem in rišem živali. Doma mami pomagam uspavati brata. Letos si želim top - model. Upam, da sem bila dovolj pridna. Hvala. Tvoja Kiara

DODATEK: Deklica ima številko obutve 33, številko oblačil 134

 

402 - Evelin (7 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, sem Evelin in učenka 2. razreda. Ko nisem v šoli, rada grem z mami na izlete. Doma pospravljam sobo. Za darilo si želim zimske čevlje. Upam, da sem bila dovolj pridna, hvala. Tvoja Evelin

DODATEK: Deklica ima številko čevljev 31, oblačil 128

 

403 - Tristan (8 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, sem Tristan, učenec 2. razreda. Ko sem doma, pomagam pobirati sadje, pomivam posodo, pospravljam sobo. Rad se igram z obročem in rad igram nogomet.

Letos si za darilo želim zelene drsalke. Upam, da sem bil dovolj priden. Tvoj Tristan.

DODATEK: Številka obutve 33, številka oblačil 134

DOPIS: Otrok z avtizmom. Ima sestro. Starša se trudita, finančno šibka situacija.

 

404 - Nina (15 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, ker sem bila letos res pridna v šoli in stojim prijateljem ob strani, kadar potrebujejo mojo pomoč. Rada sem v družbi. Imam te rada in ti želim lep božič. Želim si sladkarije in čevlje.

DODATEK: Številka noge 39, oblačila S ali M - ker gre za 15-letnico, bi bila najbolj ustrezna darilna kartica, da si lahko sama izbere čevlje.

DOPIS: Deklica živi v mladinskem domu brez staršev.

 

405 - Linda (9 let) ZASEDENA

Dragi Božiček! Sem Linda, učenka 4. razreda. Letos sem bila zelo pridna v šoli in doma. Imela sem dobre ocene, delala sem domače naloge, pomagala sem mami doma, pospravljam sobo, pomivam posodo in pomagam očiju. Za darilo si želim nove lučke za sobo. Upam, da mi boš željo izpolnil, hvala. Tvoja Linda

DODATEK: Številka obutve 36, številka oblačil 158

 

406 - Lucia (7 let) ZASEDENA

Dragi Božiček

Moje ime je Lucia in hodim v 2. razred. Zelo rada hodim na bazen. Kadar nisem v šoli, rada plešem hip - hop. V prostem času se zelo rada družim s prijatelji. Velikokrat hodim z mojim kužkom na dolge sprehode. Včasih svoji babici pomagam kuhati kosilo. Vedno naredim domačo nalogo in mislim, da sem bila dovolj pridna, da bi dobila trak za gimnastiko. Lepo bodi, tvoja Lucija.

OPIS DRUŽINE: V družini živi pet oseb. Mami živi ločeno in včasih pride na obisk.

DODATEK: Oblačila za 8 let, obutev št. 35

 

407 - Adriano (8 let) ZASEDEN

Dragi dedek Mraz, sem Adriano, učenec tretjega razreda, Ko nisem v šoli, rad tečem, hodim v hribe in igram nogomet. Igram na treningu. Rad brcam žogo. Pomagam mami sesati. In očiju grem v vrt pomagat. Letos si želim FIFA WORLD CUP album s slikicami. Upam, da sem bil priden.

DODATEK: Številka oblačil 140, obutve 35.

 

408 - Tara ZASEDENA

Dragi dedek Mraz, sem učenka tretjega razreda. Ko nisem v šoli, igram z bratrancem nogomet. Doma pomagam, očiju pomagam kuhati. Letos si za darilo želim TOP MODEL. Upam, da sem bila dovolj pridna.

OPIS DRUŽINE: Živim v stanovanju. V družini so 4 družinski člani, imamo hrčka Luškota.

DODATEK: Oblačila za 8 let, številka obutve 33.

 

409 - Aljaž (10 let) ZASEDEN

Dragi dedek Mraz! Sem Aljaž, star sem 10 let. Želim si košarkaško žogo. To si želim, ker sem v enem dnevu dobil oceno 5 in 4. Hvala za darilo, Aljaž.

DODATEK: Številka oblačil 152, številka obutve 39

 

410 - Pija (8 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, sem Pija, rada rišem, mami sem pomagala kuhat, želim si uhane in svinčnik, plišastega kužka, hlače in pulover.

DODATEK: Številka oblačil 153, številka obutve 32

 

412 Medin (8 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, rad te imam, rad se igram. Živim z mamico, z dedijem in babico. Imam muco Piko, stara je tri leta, je črno bele barve. Za darilo si želim tovornjak na daljinca.

DODATEK: Številka oblačil 140, številka obutve 34

prazniki, obdarovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

413 Dinnail (6 let) ZASEDEN

Dragi dedek Mraz, star sem 6 let in si res zelo želim nogometno žogo. Zelo rad hodim trenirat nogomet v klubu. Letos sem bil priden, ker sem z mamico pospravljal. Ko mi je mamica kupila trenirko, sem bil neskončno vesel. Kadar mi mamica pusti, da grem ven s prijatelji sem vesel. Vesel sem tudi, kadar mi mamica kupuje hrano. Hvala tvoj Dannail.

OPIS DRUŽINE: Z družino živimo v stanovanju, skupaj s sestrico in mamico. Mami vsak dan hodi v službo.

DODATEK: Številka obutve 33, oblek 140

 

414 Dinnajla (10 let) ZASEDENA

Dragi dedek Mraz, to leto si želim nov komplet (Tu misli na oblačila op. p. - glede na risbico, kjer je narisala modro trenirko z živahnimi dodatki - oranžnimi in rumenimi črtami ...) Zelo sem bila pridna. Vedno sem delala domačo nalogo, pomagala sem mamici, kihala sem in ko je bila mami v službi sem pospravila. Upam, da se mi bo želja uresničila, hvala, tvoja Dinnajla

OPIS ŽELJE in DODATEK: Komplet, majica in trenirka. Številka oblačil je 158. Čevljev pa 37.

 

415 - Nika (7 let) ZASEDENA

Dragi dedek Mraz, moje ime je Nika, stara sem 7 let in hodim v 1. razred. Konj je tudi moja najljubša žival. Zelo rada plešem. Zelo se trudim narediti vse naloge in mamici velikokrat pomagam kuhati kosilo. Za darilo si želim nove drsalke, da bom lahko drsala.

DODATEK: Oblačila 128, obutev 35

 

416 - Inja (7 let) ZASEDENA

Dragi dedek Mraz. Sem Inja, stara sem sedem let in pol. Najraje hranim svoje mucke, rada pomagam tatu v službi na tržnici. Velikokrat svojim prijateljicam lakiram nohte, zato si tudi želim imeti kovček z otroškimi laki in ličili. To bi tudi rada počela, ko bom velika. Letos sem se trudila biti zelo pridna in upam, da bom dobila darilo. Tvoja Inja

DODATEK: oblačila 128, obutev 35

 

417 - Dženis (7 let) ZASEDEN

Dragi dedek Mraz. Sem Dženis, učenec 2 razreda. Ko sem doma, igram nogomet, atiju pomagam v gozdu. Znam pripraviti makarone. V šoli sem zelo dober. Letos si za darilo želim velik plišast srček. Upam, da sem bil dovolj priden.

DODATEK: Oblačila 152

 

418 - Val (10 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, Sem Val, učenec 4 razreda. Jaz igram nogomet in rad peljem kolo. Jaz imam rad špagete in rad sem s prijatelji. Žalim si superge za nogomet (narisal pa je tudi nogometno žogo, narisal je nogometne kopačke (za umetno travo s plastičnim podplatom, NIKE, številka 37,5)).

DODATEK: Številka oblačil je 158

 

419 - Marsel (11 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, sem Marsel, učenec sedmega razreda. Ko nisem v šoli, pomagam pri kuhanju, ukvarjam se z glasbo, igram nogomet. Letos si za darilo želim nogometno žogo. Upam, da sem bil to šolsko leto priden.

DODATEK: številka oblačil 158

 

420 - Miha (7 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, sem Miha in hodim v drugi razred. Sobo vedno pospravim, tudi za posodo poskrbim. Letos si želim skiro, upam da sem bil dovolj priden. Tvoj Miha.

 

422 - Lev Tristan (8 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, letos sem sesal in peljal psa na sprehod. Zložil posodo v stroj in iz stroja. V šoli sem delal domačo nalogo. Tvoj Lev Tristan. Želi si igračko ZMAJA

DODATEK: Številka oblačil 128, obutve pa 34

 

423 - Leon (6 let) ZASEDEN

Dragi Božiček!

Sem leon in hodim v 1. razred. Letos sem bil zelo priden in sem mamici pomagal pomivati posodo, pospravljati obleke in pospravil sem kletko od mojega Olija. V šoli pomagam sošolcem in pridno delam naloge, ker se drugače mami razjezi. Ker sem se trudil biti priden, si želim nove sanke, da se bom lahko šel sankat z družino. Tvoj priden Leon.

DODATEK: številka oblačil 122, obutve pa 34

 

424 - Nika (7 let) ZASEDEN

Dragi Božiček. Upam, da sem bila dovolj pridna. Sem učenka 2. razreda. Za darilo si želim TOP MODEL. Ko nisem v šoli, rada pomagam mami obesiti perilo. Hvala. Tvoja Nika

DODATEK: Oblačila 140, obutev 34

 

425 - Aleks (6 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, star sem 6 let in hodim v prvi razred. V prostem času igram nogomet. Zelo dobro računam. Rad se igram s prijatelji. Mamici sem že pomagal sesati, prati posodo, pomivati perilo. Zelo rad se igram s prijatelji in streljam na gol. Hvala za tvoje darilo, tvoj Aleks. Želi si nogometni dres, podrobnosti niso zapisane, velikost 140)

DODATEK: Oblačila 140, obutev 31

 

426 - Tanja (8 let) ZASEDENA

Dragi dedek Mraz, ko nisem v šoli, rada igram košarko, rešujem naravo in treniram judo in košarko. Doma pomagam mami in očetu, letos si želim pliškota - plišasto mačko.

DODATEK: oblačila 152, obutev 36

 

427 - Žan (8 let) ZASEDEN

Dragi dedek Mraz, sem Žan, sem tretji razred. Ko sem v šoli, rad rišem, rad hodim na nogomet, doma staršem kdaj pomagam. Letos upam, da sem bil priden. Želi si KARTE FORMULA.

DODATEK: oblačila 140, obutev 37

 

428 - Nace (6 let) ZASEDEN

Dragi dedek Mraz, zelo sem bil priden in sem veliko stvari recikliral. Star sem 6 let in hodim še v vrtec. Upam, da mi zares prineseš sladkarije, ker jih imam rad. Spodaj sem narisal kekse, bombone in ribice. Včasih tudi pomagam pospravljat. Tvoj Nace.

OPIS DRUŽINE: Z družino živimo v bloku, živim z babico in očijem. Oči hodi v službo, babica je doma in mi kuha kosilo. Doma imamo tudi ribe.

 

429 - Lara Vida (10 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, to leto sem bila pridna. Delala sem domače naloge, pomagala mami čistit, dat iz pralnega stroja, zalivat rože in imela vedno vse v šoli kar sem tisti dan rabila. Peljala kužka na sprehode. Mojemu psu je ime Bubu. Upam, da bomo vsi srečni in bom lahko z družino hodila na sprehode in z mojim kužkom. ŽELJA: POVODEC ZA PSA

DODATEK: Oblačila 158, obutev 36

 

431 - Angela (10 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, jaz sem zelo pridna, ker sem mami pomagala kuhat kosilo in v šoli sem pomagala čistilki brisati tla in mize in zato bi žogo za odbojko.

OPIS DRUŽINE: Živimo jaz in mami, mami hodi v službo, babica je doma, dedka pa nimam, ker je umrl.

DODATEK: Številka oblačil 140, obutve 35

 

432 - Nikolina (8 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, sem Nikolina učenka 2. razreda. Ko nisem v šoli rada se vozim s kolesom. Tudi igram jubo, tudi pospravljam perilo. Za darilo si želim CRY BABIES. Hvala, Tvoja Nikolina.

DODATEK: Oblačila 140, obutev 37

 

433 - Tiana (6 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, sem Tiana, učenka 1. razreda. Doma rada plešem, rada grem k babici. Letos si darilo zaslužim, ker sem pomagala mami brisat posodo. Sobo imam lepo pospravljeno. Letos si želim otroške šminke. Upam, da si darilo zaslužim. Tvoja Tiana.

DODATEK: Oblačila: 134, obutev 34

 

434 - Natan (10 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, letos sem bil priden, sem pomagal mami čistit hišo, in sem pomagal v službi ker očija nimam, Pomagal sem stricu kosit travo in grabit listje. Želim si POP IT (igračka, narisal je okrogel POP IT modre in rumene barve).

DODATEK: Oblačila 52, obutev: 38

 

435 - Luka (6 let) ZASEDEN

Dragi Božiček, zelo si želim kopačke. Letos sem bil priden, ker sem doma pomagal mamici. Zelo rad igram nogomet in trenutno uživam v Kranjski Gori na letovanju. Po šoli skoraj vsak dan treniram nogomet, star sem 6 let.

DODATEK: Oblačila 140, obutev 31

 

436 - Uroš (9 let) ZASEDEN

Letos si za darilo želim YU-GEI-OH karte, English edition, upam da sme bil dovolj priden. Ko nisem v šoli rad igram nogomet, mami sem pomagal doma čistit stanovanje.

DODATEK: oblačila 140, obutev 36,5

prazniki, obdarovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

 

437 - Jasna (6 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, sem Jana, učenka 1. razreda. Kadar nisem v šoli, rada igram odbojko, rada hodim v hribe z družino, veliko hribov sem že osvojila. Darilo si zaslužim, ker mami velikokrat pomagam kuhati in pomivati posodo. Letos si za darilo želim plišastega medveda. Upam, da sem bila dovolj pridna. Hvala, Tvoja Jasna

OPIS DRUŽINE: Z družino živimo v bloku v majhnem stanovanju, živim z bratom in mamo, mama hodi v službo.

DODATEK: 140 oblačila, 34 obutev

 

438 - Jurij (10 let) ZASEDEN

Dragi Božiček!

Sem Jurij. Rad se igram skrivalnice s prijatelji. V šoli poslušam, zvečer berem. Hodim na plavanje. Med vikendom včasih naredim zajtrk. Dober sem v matematiki. Želim si POKEMON karte. Upam, da sem priden. Hvala.

OPIS DRUŽINE: V stanovanju živimo skupaj trije, nimam očeta. Mami hodi v službo.

DODATEK: Oblačila za velikost 13 - 14 let.

 

439 - Mia (8 let) ZASEDENA

Dragi Božiček!

Sem Mia, učenka 3. razreda. Ko nisem v šoli, rada pomagam mami, se igram, rada plešem in pojem. Letos si želim za darilo LOL PUNČKO. Upam, da sem bila pridna, hvala. Tvoja MIA

DODATEK: Oblačila 134, obutev 33

 

440 - Mia (10 let) ZASEDENA

Dragi Božiček!!! Letos sem bila zelo pridna. Pomagala sem staršem in se trudila v šoli. Zato sem si želela nove copate in upam, da bi mi lahko izpolnili željo.

DODATEK: Oblačila 140, obutev 38

 

441 Anja (7 let) ZASEDENA

Dedek Mraz, sem Anja, učenka 2. razreda. Kadar nisem v šoli, doma sama vadim gimnastiko, najboljše znam narediti kolo. Letos si darilo želim, ker sem mami veliko pomagala pospravljati. Tudi pri babi pomagam pospravljat. Letos si za darilo želim malo plišasto hobotnico. Upam, da sem bila dovolj pridna. Tvoja Anja, Hvala

DODATEK: Oblačila za 8 let, obutev 34

 

442 Kara (8 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, jaz sem Kora. Ko sem delala naloge, sem bila tiho. Rada se igram. Želim si igračo 5m kačo.

DODATEK: oblačila za 10 let, obutev 35

 

443 - Luna (6 let) ZASEDENA

Drago dedek Mraz, zelo rada igram klavir in lepo pojem. Hodim v pevski zbor. Obiskujem drugi razred, najraje računam do 20. Želim si nove pižame in stekleničke za vodo. Želim si novih barvic, da bi z njimi lahko pobarvala punčke iz knjige TOP MODEL, ki si jo tudi želim, saj sem prejšnjo dala sestri. Želim si tisto, kjer so punčke manekenke. Obljubim, da bom drugo leto še bolj pridna.

 

445 - Nikolina (10 let) ZASEDENA

Dragi Božiček!

Želim si topla oblačila. Darilo si zaslužim, ker sme pridna in veliko pomagam mamici. Ukvarjam se s plesom. Želi si toplo dekico, ali okraske za nočno omarico (njena najljubša barva je vijolična)

OPIS DRUŽINE: Živim z mamo in dvema sestrama v materinskem domu je sedem družin, ati pa živi z novo družino. Rada hodim v šolo in imam najraje likovno.

 

446 - Amelia (9 let) ZASEDENA

To leto sem bila pridna, ampak sem se kdaj skregala s prijateljico in ali s sestrami. Želim si dva POP ITA, en velik in en majhen.

OPIS DRUŽINE: Živim v stanovanju skupaj nas je pet, nimamo živali, mama dela doma, babica ne živi z nami. V stanovanju živim s sestrami in mamo. V šoli se najraje učim francoščino.

 

447 - Julija (8 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, sem stara 8 let. ime mi je Julia. Bila sem mogoče pridna. Želim si slajme (sluzasta igrača op. p.), in stvari za ustvarjanje in bombone. Rada imam mamico in rada jem hrano.

OPIS DRUŽINE: Stara sem 8 let živim v stanovanju z mami in sestro. Od atija smo se morale odseliti, ker je bil nasilen do mamice in nesramen do naju s sestro. Babico imam v Ukrajini.

DODATEK: Oblačila 150

 

448 - Iza (6 let) ZASEDENA

Živim v petčlanski družini, imam brata in sestro. Jaz sem najmlajša v družini. Imam dva psa, mami rada pomagam pri sesanju, pomivanju posode. Rada hodim v šolo in se učim, popoldne pa se igram z Avo. Za božič si želim igračo samoroga in igračo muco. Vesela bom tudi nove flaške za vodo.

DODATEK: Oblačila 140

 

449 - Tamara (9 let) ZASEDENA

Dragi Božiček, letos sem bila pridna, pomagala sem mamici, na taboru sem poslušala in pomagala, mamici sem pomagala nest stvari. Želim si SLAME (SLUZ PLAY DOH), želim si, da bosta mami in sestra veseli. 

OPIS DRUŽINE: Živim v stanovanju, živi nas 3, nimamo živali, mami hodi v službo. Ne vem za babico in dedka. Živim s sestro in mami, ker je tri leta nazaj umrl najin oči.

DODATEK: oblačila za 9 let, obutev 35

320 - Urška (15 let) ZASEDENA

Dragi Božiček! Letos si želim trenerko, kavbojke ali pajkice. Karkoli od tega bom zelo vesela. Komaj čakam, da nas obiščeš, rada te imam, želim ti vse dobro!

OPIS DRUŽINE: Jaz ne živim s starši, živim v stanovanjski skupini, kjer nas je sedem. Doma sem zelo malokrat, imam brate in sestre. Oči zaradi nesreče ne more hoditi v službo, zlomil si je hrbtenico, mama pa ima bolezen, zato ne morem biti tam. Sem pa bila v rejniški družini. Zelo rada imam pse.

DODATEK: Ker ima deklica že 15 let, bi ji bilo najbolje kupiti darilni bon, da bi si lahko kupila trenitko oziroma pajkice ali kavbojke, ki si jih želi. Bon pa za kakšno od trgovin, ki jih najdemo po številnih krajih v Sloveniji, H&M, New Yorker ...

 

354 Linda (13 let) ZASEDENA

Dragi Božiček! Letos sem bila še kar pridna in zato, ker sem začela veliko brati, si želim nekaj novih knjig. Skoraj vse knjige, ki jih imam doma, sem že prebrala. Želim ti tudi lep Božič.

OPIS DRUŽINE: Nimam staršev. Maoja mami je umrla, ko sem imela 6 mesecev, moj oče pa pred enim letom. Zdaj živim v mladinskem domu. Tu z menoj živi sedem drugih otrok.

DODATEK: Oblačila XS, obutev 38

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.