Slovenija
36 ogledov

"Nimam za makarone"

V MTB se je zbralo okoli 40 zaposlenih, preostali stavkajo od doma. Če do 7. mar Žurnal24 main
Stavka in stečaj. V MTB stavka okoli 130 zaposlenih, v CPM delili prehrano.

Direktorju, ki je že v Braziliji, sporočam svojo željo, da bi tudi njegovi otroci tako trpeli kot moji. Če ne od lakote, pa od bolezni,” je včeraj na parkirišču ugaslega Cestnega podjetja Maribor (CPM) s prehranskim paketom pomoči v roki dejal eden izmed bivših delavcev.

Sklonjenih glav so včeraj zjutraj na sedež podjetja prihajali zdaj še zaposleni delavci CPM. Sindikat cestnega gospodarstva Slovenije je namreč ob pomoči mariborskega Rdečega križa in Nadškofijske karitas Maribor delil prehranske pakete.

Nekdanji sodelavci so se po manjših skupinah zbirali na parkirišču in beseda je nanesla predvsem na Janeza Škoberneta, direktorja CPM. “Vse so pokradli, jaz pa zdaj nimam niti za makarone,” je pripomnil eden izmed delavcev, ki je večino svoje delovne dobe pustil v CPM. “Kaj nam pa preostane, se bomo pač znašli po svoje,” je svoje načrte za prihodnost razkril drugi.

“Čez noč smo ostali brez vsega. Tudi država je kriva, da to dopušča,” so bili enotnega mnenja bivši delavci CPM. (Foto: Žurnal24)



















Cilj: čim prej na zavod
Anton Turk iz sindikata cestnega gospodarstva pa je izjavil: “V četrtek smo imeli sestanek s stečajnim upraviteljem. Bili smo si enotni, da je treba zaposlenim čim prej dati odločbe o prekinitvi delovnega razmerja, da se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje.” Dodal je, da bi bilo to lahko najpozneje v dveh tednih. Kar 669 delavcem, ki so bili prejšnji petek seznanjeni s stečajem podjetja, je podjetje dolžno še regres za lani, materialne stroške za december in del plače za januar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.