Slovenija
0 ogledov

'Nimamo ne dobre ne izkušene vladne ekipe'

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Največja opozicijska stranka SDS pripravlja alternativni vladni program, v prvem letu Pahorjeve vlade pa ne najde dobre poteze.
"Glavni šport članov te vlade je, kdo bo napovedal nov davek," je kritičen bivši premier in prvak SDS Janez Janša. Razmere po njegovem "terjajo dobro in izkušeno ekipo. Sedanja ni ne eno ne drugo." Krizne razmere so po njegovem odvisne tudi od razmer v državi.

Janša ocenjuje, da je polovica izgubljenih delovnih mest rezultat vladnih zamud in neukrepanja, saj se v tej vladi nihče ne ukvarja z ustvarjanjem novih delovnih mest in razvojem, "številni ukrepi, ne dobri ne slabi, sploh niso bili sprejeti." Vlada se po njegovem vmešava v gospodarstvo, krepi se državna lastnina, "vzorec je znan. V roku pol leta so odprli stare spore s sosednjimi državami, ko se ustvari visoka pričakovanja, se vlada umakne. Ceno plača nacionalni interes."

"Nič večjega,"
je strnil Janša dobre rezultate vlade in še: "Mura je šla prej v stečaj kot vlada v Muro." Padec je v Sloveniji bistveno globlji kot v EU: investicije so pri nas padle dvakrat bolj kot drugje v EU, padec zasebne uporabe je bistveno večji kot drugod v EU. Edini ukrepi, ki so prijeli, so s področja sociale, a Janša pravi, da je to najlažje, saj ni treba ničesar ustvariti, ampak zgolj povečaš primanjkljaj. Vojne zakone, ki jih je sprejela vlada, pa je označil za rasistične.

Žiga Turk pa je opozoril, da je edina poraba, ki raste, poraba države.

SDS zaseda istočasno kot vladna koalicija, ki pa jo je Janša okrcal, da proračun 2010/2011 sprejema na starih podatkih, saj je Umar za konec tega meseca že napovedal nove, ki pa utegnejo biti manj optimistični. Zato se danes strinja z SD-jevo parolo izpred volitev, "Državo je mogoče voditi bolje".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.